Στο εδώλιο έξι Βρετανοί για τον ξυλοδαρμό συμπατριώτη τους στα Μάλια

Ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη έξι νεαρών Βρετανών, οι οποίοι κατηγορούνται για το βάναυσο ξυλοδαρμό ενός συμπατριώτη τους, στα Μάλια Ηρακλείου, πριν από τέσσερα χρόνια.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2008, όταν με αφορμή ποδοσφαιρικές διαφορές, δύο παρέες Βρετανών άρχισαν να διαπληκτίζονται έξω από ένα μπαρ στην περιοχή των Μαλίων.

Τότε οι 6 κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με φοβερή αγριότητα στον 32χρονο σήμερα συμπατριώτη τους, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν, να νοσηλευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έκτοτε να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Κατά την σύντομη κατάθεσή του λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, ο 32χρονος Βρετανός ανέφερε πως δε θυμάται τίποτα, καθώς από τα χτυπήματα, δεν έχει πια μνήμη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση της μητέρας του θύματος, η οποία περιέγραψε στο δικαστήριο τον Γολγοθά τόσο του γιου της όσο και της οικογένειας της και την σειρά των επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί στο κεφάλι χωρίς ωστόσο να έχει αποκατασταθεί η υγεία του .

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρόκειται, «για πρωτοφανή αγριότητα που επέφερε σοβαρότατες κακώσεις, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και εμπόδισαν αυτόν σημαντικά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιεί το σώμα και τη διάνοιά του».

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα