Στο 1% διατήρησε το επιτόκιο της η ΕΚΤ

Στο 1% διατήρησε το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς παρουσιάζονται σημάδια σταθεροποίησης στην ευρωζώνη.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι.

Οι αγορές ψάχνουν τώρα για ενδείξεις σχετικά με το εάν η ΕΚΤ σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες για να στηρίξει την οικονομία.

Ο Μάριο Ντράγκι στην ομιλία του ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικοί

πτωτικοί κίνδυνοι για την οικονομία της ευρωζώνης, με κυρίαρχους την κρίση χρεών, την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τον προστατευτισμό.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα θα παραμείνει πάνω από το 2% για αρκετούς μήνες καθώς και ότι οι οικονομικές προοπτικές κινδυνεύουν από μεγάλη αβεβαιότητα και πτωτικούς κινδύνους.

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας με 3ετή δανεισμό προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες «έχουν πολύ καλή απόδοση» αλλά σημείωσε ότι όλα τα μη συμβατικά μέτρα της ΕΚΤ είναι προσωρινά.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, όσον αφορά τις εξελίξεις της κρίσης χρεών στην Ελλάδα και τις ακανθώδεις συνομιλίες για το PSI, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος με την διαβεβαίωση ότι πρόκειται για «μοναδικό και εξαιρετικό» γεγονός.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επανέλθει σε βιώσιμη δημοσιονομική τροχιά ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

"Οι διαπραγματεύσεις είναι μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της", σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα