Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει σήμερα το απόγευμα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καθησυχάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί από την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος της Τουρκίας.

Αρχικά, η επίσκεψη του Ερντογάν στις Βρυξέλλες, η πρώτη που πραγματοποιεί εδώ και πέντε χρόνια, είχε στόχο τον εορτασμό της επανέναρξης των

διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνησή του έχει αλλάξει την ημερήσια διάταξη.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τους ευρωπαίους ηγέτες όντας στη θέση του κατηγορούμενου, καθώς αυξάνονται οι επικρίσεις σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να θέσει τη δικαστική εξουσία υπό αυστηρότερο πολιτικό έλεγχο και να εμποδίσει τις έρευνες που απειλούν στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η συζήτηση για το οποίο θα ξεκινήσει στην τουρκική βουλή ήδη από αύριο Τρίτη, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία το χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό, αλλά και επικρίσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό πολλοί Τούρκοι σχολιαστές προβλέπουν μια δύσκολη επίσκεψη για τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: Σκέψεις αποχώρησης από υποψηφιότητα για την προεδρία

DW: Συνεχίζεται η «επέλαση» Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα