Στην Προανακριτική ο Κ. Μπίκας - Παίρνει σειρά ο Γ. Παπανδρέου

Πώς εμπλέκεται η ΕΥΠ και γιατί ο κ. Μπίκας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση;

- Επιβεβλημένη η κατάθεση Παπανδρέου μετά τις αποκαλύψεις Διώτη ότι γνώριζε για τη λίστα

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα βρεθεί σήμερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Ο κ. Μπίκας εκλήθη εσπευσμένα από τα μέλη της προανακριτκής

Επιτροπής μετά από την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, ο οποίος παρουσίασε μια σειρά e-mail που είχε ανταλλάξει τον Ιούλιο του 2011 με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και από τα οποία προέκυπτε ότι τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο κ. Μπίκας ήταν ενήμεροι για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ σε προηγούμενη κατάθεσή του είχε δηλώσει πως δεν γνώρισε για την ύπαρξη της λίστας και ότι ενημερώθηκε όταν έγινε γνωστή στον ξένο τύπο.

Ο κ. Μπίκας θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς γνώριζε για το επίμαχο στικάκι, τι είχε συζητήσει με τον Ι. Διώτη, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες.

Ενώπιον της προανακριτικής θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά τις αποκαλύψεις Διώτη, ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και είχε συζητήσει μάλιστα το θέμα, τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν επιβεβλημένη την κατάθεση του.

Η ακριβής ημερομηνία κατάθεσή του δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, αλλά θεωρείτε βέβαιο πως ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Παπανδρέου σε κάθε περίπτωση έχει το δικαίωμα να καταθέσει και δια υπομνήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα