Σταϊνμάγερ: Δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμη λύση για την Κριμαία

15:40 1/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Την πεποίθησή του ότι δεν μπορεί να επιλυθεί «βραχυπρόθεσμα» η εδαφική διένεξη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την Κριμαία, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να επιλύσουμε αυτήν τη διένεξη βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Σταϊνμάγερ, καθώς συνοδευόταν από τους ομολόγους του της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς και της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

«Οι θέσεις της μίας και της άλλης πλευράς απέχουν πάρα πολύ», διαπίστωσε

ο Σταϊνμάγερ, αναφερόμενος σε μια Ρωσία που κρίνει ότι η Κριμαία αποτελεί μέρος του εδάφους της και στη διεθνή κοινότητα, η οποία, στην πλειονότητά της, κρίνει ότι η προσάρτηση της Κριμαίας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Εξάλλου ο Σταϊνμάγερ σημείωσε ότι θα μπορούσε να σκεφτεί μια στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, αλλά ότι δεν βλέπει «προσωπικά, ως υπουργός Εξωτερικών, μια προοπτική ένταξης της Ουκρανίας ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ». Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει ως εκ τούτου αποφασιστεί ακόμη πάνω στο θέμα αυτό, πρόσθεσε. Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου στο ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων της Μαύρης Θάλασσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις υπουργοί του λεγόμενου «Τριγώνου της Βαϊμάρης» επρόκειτο να μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρουν μέρος στη σύνοδο κορυφής των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, κατά την οποία θα συζητηθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσουν καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις πιέσεις στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα:

Στάινμαγερ:Η Ε.Ε περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τοίχους

Keywords
Τυχαία Θέματα