Σπέσιαλ έκδοση Ferrari 458 Speciale

Κάθε είδηση από το Μαρανέλο που έχει σχέση με την Ferrari λαμβάνει μεγάλη έκταση δημοσιότητας και αναπαράγεται τάχιστα. Αυτή τη φορά, ο λόγος γίνεται για μια σπέσιαλ έκδοση της Ferrari 458 με την όχι και τόσο ευφάνταστη ονομασία «Speciale»! Την ισχυρότερη 458 που έχει κατασκευαστεί αλλά και αεροδυναμικά, την πιο... προχωρημένη.

Η νέα Ferrari 458 Speciale φέρει

τον βραβευμένο και γνώριμο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 4,5 λίτρων που φορούν οι απλές εκδόσεις 458 Italia και Spider που όμως για την περίπτωση αποδίδει 605 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και παρουσιάζει ροπή 540 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Μια άτυπη αναγωγή σε ένα κοινό αυτοκίνητο 1.000 κ.εκ. θα το εμφάνιζε με ισχύ 135 ίππων! Τόσο ισχυρός κινητήρας με ατμοσφαιρική πλήρωση δεν υπάρχει στην πιάτσα και η Ferrari μπορεί να καυχιέται πως το πέτυχε.

Με δεδομένο το συνολικό βάρος των 1290 κιλών της Ferrari 458 Speciale, ο λόγος βάρους/ισχύος προσδιορίζεται στην εντυπωσιακή τιμή των 2,13 κιλών/ίππο. Όλα αυτά μεθερμηνευόμενα στο χρονόμετρο, εμφανίζουν ένα supercar που μπορεί να καλύψει τα 0-100 σε 3'' και τα 0-200 σε 9,1''.

Από την άλλη, το σχεδιαστικό τμήμα της Ferrari σε συνεργασία με τον Pininfarina ανέπτυξαν και τοποθέτησαν πάνω στην 458 Speciale κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα - τόσο εμπρός όσο και πίσω - που επενεργούν κατά περίπτωση στα δυναμικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ferrari, αυτή θα είναι μια τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στο μέλλον κάθε νέο μοντέλο της εταιρείας.

Επισήμως, την 458 Speciale θα την θαυμάσουμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον επόμενο μήνα.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα