Σπείρα ζωοκλεφτών από τα κατεχόμενα δρα σε μάντρες Κυπρίων

Σπείρα ζωοκλεφτών από τα κατεχόμενα έχει βάλει στόχο κτηνοτροφικά υποστατικά ελληνοκυπρίων σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη γραμμή αντιπαράταξης.

Ηδη το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές κλοπές ζώων, ιδιαιτέρως στην περιοχή των κοινοτήτων Ιδαλίου, Λυμπιών, Ποταμιάς και Αθηένου.

Οι κτηνοτρόφοι των επηρεαζόμενων περιοχών είναι ανάστατοι και ζητούν τη λήψη μέτρων για προστασία των περιουσιών τους. Η Αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό και αύξησε τις περιπολίες στη γραμμή αντιπαράταξης.

Ο σταθμάρχης του αστυνομικού σταθμού Πέρα Χωρίου Νήσου ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για

την κατάσταση που επικρατεί.

Ταυτόχρονα τους κάλεσε σε περίπτωση κατά την οποία αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στα υποστατικά τους, να ενημερώσουν την Αστυνομία και να μην επιχειρήσουν να λύσουν μόνοι τους το θέμα, αφού οι ζωοκλέφτες ενδεχομένως να οπλοφορούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ότι η περιοχή αστυνομεύεται και ότι σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύεται.

Αναφερόμενος στην καταγγελία 74χρονου ότι πέντε νεαροί με την απειλή όπλου έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του και τους έκλεψαν σαράντα πρόβατα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η καταγγελία διερευνάται πολύ σοβαρά. Είπε επίσης ότι διερευνάται κατά πόσον ο 74χρονος γνώριζε τους δράστες και κατά πόσον πρόκειται για άτομα που ήλθαν από τα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα