Σπάει στα δύο το φορολογικό

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο φάσεις τις αλλαγές στην φορολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει σε πρώτη φάση και εντός των επόμενων εβδομάδων να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι τον Μάρτιο, θα ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς με τη θέσπιση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών, την απλοποίηση της φορολογίας ακινήτων, την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών και ενδεχομένως

και τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι συνολικά οι αλλαγές αυτές δεν θα οδηγούν σε απώλεια φορολογικών εσόδων.

Οι αλλαγές στη φορολογία συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης. Παράλληλα, σε άλλη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Για να εκπληρωθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το έλλειμμα φέτος, θα πρέπει μέσα στο επόμενο δίμηνο να εισπραχθούν έσοδα ύψους 12 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθεί η υστέρηση που παρουσιάζουν σήμερα σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα