ΣΟΚ: Σύλληψη 30 υπόπτων για παιδεραστία

Τριάντα συλλήψεις υπόπτων για παιδεραστία πραγματοποίησε η αστυνομία του Ισραήλ, σε εφόδους σε όλη τη χώρα, στη μεγαλύτερη σε κλίμακα τέτοιου είδους επιχείρηση μέχρι σήμερα.

Μια 18χρονη αστυνομικός σε μυστική αποστολή μπήκε σε τρία chat rooms στο Ίντερνετ τους τελευταίους τρεις μήνες και οργάνωσε συνάντηση ερωτικού περιεχομένου με τους υπόπτους.

Προσποιήθηκε ότι είναι ένα 12χρονο κορίτσι -και σε κάποιες περιπτώσεις αγόρι- για να προσελκύσει τους

άνδρες και να συναντηθούν.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ένας ύποπτος που τελούσε υπό κράτηση συμφώνησε να δώσει στην αστυνομία πληροφορίες για διαδικτυακές τοποθεσίες που προτιμούν οι παιδεραστές.

«Τους είπα ότι ήμουν 12 ετών και ότι είμαι πολύ ντροπαλή, αλλά ούτε καν τους απέτρεψε. Προσπάθησαν πάρα πολύ να με πείσουν να τους συναντήσω. Οι συζητήσεις μας ήταν σεξουαλικού περιεχομένου. Ήταν αποτρόπαιο», είπε η αστυνομικός.

Οι ύποπτοι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Σε αυτούς συγκαταλέγονται εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, δημόσιοι υπάλληλοι, ακαδημαϊκοί και ένας αγρονόμος. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα