Σοκ: Σκότωσαν την κόρη τους για να παραδειγματίσουν την μικρότερη

Ένα άγριο έγκλημα ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στη Βορειοδυτική Αγγλία, εννέα χρόνια έπειτα από την τέλεσή του.

Το φονικό ήλθε στην επιφάνεια με αφορμή ένα περιστατικό κλοπής.

Συγκεκριμένα η μικρή κόρη, της οικογένειας που αφορά η υπόθεση, συνελήφθη για κλοπή και από ...τον φόβο της μαρτύρησε τί πραγματικά συνέβη στην αδερφή της.

Κάποια οστά και προσωπικά αντικείμενα της άτυχης κοπέλας βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο.

Έκπληκτοι οι ένορκοι της δίκης που ξεκίνησε με εννέα χρόνια καθυστέρηση,

άκουσαν μια κοπέλα να καταθέτει κατά των γονιών της υποστηρίζοντας ότι δολοφόνησαν την μεγάλη τους κόρη μπροστά στα μάτια της για λόγους τιμής και πειθαρχίας.

Τη νύχτα της 11ης Σεπτέμβριου του 2003 ο 52χρονος Ιφτικχάρ και η 49χρονη Φαρζάνα Αχμέντ προσπαθούσαν να πείσουν την 17χρονη Σαφιλία να μετακομίσει στο Πακιστάν προκειμένου να παντρευτεί τον άντρα που είχαν επιλέξει ως σύζυγό της.

Η έφηβη αντιδρούσε, οι γονείς φώναζαν ότι ξεχείλισε το ποτήρι με τους εκ μοντερνισμούς και τις φιλοδυτικές επιρροές, κάλεσαν τη μικρότερη κόρη τους για να δει με τα μάτια της τί συμβαίνει όταν τα παιδιά δεν ακούνε τους γονείς τους και... την δολοφόνησαν.

Στη συνέχεια οι γονείς πέταξαν το πτώμα της κόρης τους στο ποτάμι και πολλούς μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2004, το ανακάλυψαν οι αρχές, σε προχωρημένη σήψη. Τα ευρήματα της ανάλυσης και του ιατροδικαστή δεν υποδείκνυαν τους δράστες κυρίως λόγω της φθοράς του σώματος από το νερό και τα ζώα.

Η μικρή κόρη της οικογένειας, απευθυνόμενη στους ενόρκους είπε ακόμη ότι η αδέρφη της υπέφερε 12 μήνες στα χέρια των γονιών του πριν τη δολοφονήσουν καθώς προσπαθούσαν να «της βάλουν μυαλό» και να την επαναφέρουν στον ίσιο δρόμο. Είχε μάλιστα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη.

Οι γονείς αρνούνται κατηγορηματικά ότι σκότωσαν το παιδί τους, υποστηρίζοντας πως η 17χρονη ήπιε κατά λάθος τη χλωρίνη επειδή την πέρασε για στοματικό διάλυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα