Σκουρλέτης: Μόνη προσφορά του Σαμαρά να προκηρύξει εκλογές

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν

ξαναμιλήσει για έξοδο από τα μνημόνια», σημειώνοντας ότι «η μόνη προσφορά του κ. Σαμαρά είναι να προκηρύξει εκλογές και να αξιολογήσει ο λαός τα πράγματα».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Σαμαρά να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του, γιατί με τις επιλογές του «αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και οδήγησε στην αποθράσυνση της τρόικας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολιτική ταπείνωση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, βιώνει μια πολιτική ταπείνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος είναι να πάει η χώρα σε εκλογές, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται «στον αέρα» και κανένας δεν έχει ενημερωθεί για το αν θα υπάρχουν νέα μέτρα ή όχι.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αναρωτήθηκε στο όνομα τίνος συμφέροντος της χώρας θα δώσουν βουλευτές τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική.

Για την περίπτωση πάντως που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για τεχνητή αναπνοή σε μια κυβέρνηση που είναι ήδη στην εντατική και για καταστάσεις παρά φύση, που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Εκτίμησε, επίσης, ότι θα πρόκειται για ένα ανάχωμα που δεν θα κρατήσει πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα