Σεγκολέν εναντίον Ολάντ

Ιδιαιτέρως επικριτική για τον πρώην σύντροφο της Φρανσουά Ολάντ ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Λε Μοντ» για το πρώτο έτος της θητείας του στην προεδρία της Γαλλίας.


Η Σενγκολέν Ρουαγιάλ υποστηρίζει ότι «χάθηκε χρόνος» από τον Ολάντ, ο οποίος δεν προχώρησε αρκετά γρήγορα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα: ο γάμος για όλους θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί πέρυσι, όπως και η μεταρρύθμιση

της αποκέντρωσης. Έπρεπε να είχαν γίνει μεταρρυθμίσεις με διατάγματα από την αρχή», τόνισε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, επικρατεί «η άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της απασχόλησης δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. Οι θέσεις απασχόλησης του μέλλοντος και τα συμβόλαια γενιάς, είναι πολύ ωραία, όμως όλοι ξέρουν πως αυτό δεν αρκεί. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια παγκόσμια μάχη για την απασχόληση».

Η Ρουαγιάλ, η οποία ήταν υποψήφια για την προεδρία στις εκλογές του 2007 και τον περασμένο Ιούνιο ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές είναι σήμερα πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού-Σαράντ (δυτική Γαλλία).

Με τον Φρανσουά Ολάντ έχει τέσσερα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα