Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κατσιμίδι

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια.

Από τα 7 πύρινα μέτωπα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η τελευταία είναι στην Αττική και συγκεκριμένα στο Κατσιμίδι, στα νότια της Ιπποκράτειου Πολιτείας και σε συγκεκριμένα σε δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, αρκετά μακριά από τον οικισμό. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 άντρες με 35 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Καλύτερη η εικόνα στα υπόλοιπα 6 μέτωπα

Καλύτερη εικόνα εμφανίζουν

τα υπόλοιπα 6 μέτωπα σε ολόκληρη την Επικράτεια με την Θάσο να παραμένει η πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιράχη, καθώς και να συνεχίζουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Στις υπόλοιπες πυρκαγιές που μαίνονται από το πρωί και από νωρίτερα το μεσημέρι παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ωστόσο έχει δοθεί εντολή να αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα. Οι πυρκαγιές αυτές είναι στην Αμφιλοχία, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, στα Κάτω Κούτρουφα Αρκαδίας, στην Πάτρα, ενώ στη Άνδρο η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης πεζών και οχημάτων από δάση

Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, δεν επιτρέπεται, από την Παρασκευή (16-08-2013) έως και την Κυριακή (18-08-2013), η διέλευση οχημάτων και πεζών στις δασικές εκτάσεις και τα περιαστικά δάση των περιοχών για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Το μέτρο θα ισχύει από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου. Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δύναται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν οι περιπολίες από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στην Κάτω Κούτρουφα Αρκαδίας

Σε εξέλιξη φωτιά στη Φθιώτιδα

Μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα

Με εντολή Δένδια από 16-18 Αυγούστου απαγορεύεται η διέλευση σε δάση

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή 16/8

Keywords
Τυχαία Θέματα