Σε κακούργημα μετατράπηκε η κατηγορία για το δυστύχημα στο λούνα-παρκ

Σε μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα-παρκ του Ελληνικού οδηγήθηκαν οι ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από νέα στοιχεία που εισήλθαν στη δικογραφία, η αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο καθώς και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από πρόκληση απλών σωματικών βλαβών που ήταν η αρχική κατηγορία.

Οι κατηγορούμενοι πλέον καλούνται να αντικρούσουν την ερχόμενη Παρασκευή,

αυτή την κατηγορία η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Εντωμεταξύ στην κατάθεσή του ο πατριός του 13χρονου αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο, αποδίδει το δυστύχημα στον υπεύθυνο του χώρου καθώς όπως φέρεται να καταθέτει ενώπιον των αστυνομικών αρχών, δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και η μπάλα δεν ήταν δεμένη στο έδαφος όπως προβλέπεται από τους κανόνες ασφαλείας.

«Αρχικά βγάλαμε την κόρη μου η οποία δεν μου μιλούσε. Ήταν αναίσθητη. Μετά όμως άνοιξε τα μάτια της. Τότε την έδωσα σε έναν κύριο και η γυναίκα μου τράβηξε έξω από την μπάλα τον γιο μου. Μόλις τον βγάλαμε έξω ένας κύριος έκανε τεχνητή αναπνοή χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Η κατάσταση της 9χρονης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας φαίνεται να σταθεροποιείται.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος και οργή για τον χαμό του 13χρονου στο λούνα-παρκ

Τι κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

«Ανύπαρκτοι» οι έλεγχοι σε παιδότοπους και λούνα παρκ

Keywords
Τυχαία Θέματα