Σε φωτογραφία ο Σάιφ αλ- Ισλάμ μετά τη σύλληψή του

Άνδρας ο οποίος φαίνεται ότι είναι ο Σάιφ αλ- Ισλάμ αλλά ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του μεταφέρθηκε από Λίβυους μαχητές στην πόλη Ζιντάν, δήλωσε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς.


Ο άνδρας, που φέρεται ότι είναι ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, φορούσε παραδοσιακά ρούχα και είχε ένα μαντήλι τυλιγμένο γύρω από το πρόσωπό του.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του,παρά τη μακριά μαύρη γενειάδα του, δείχνουν ότι πρόκειται για τον Σάιφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο πρόσθεσε ότι ο αντίχειρας,

ο δείκτης και ένα άλλο δάχτυλο του άνδρα ήταν τυλιγμένα με επιδέσμους.

Η τηλεόραση Free Libya μετέδωσε μία φωτογραφία που δείχνει τον Σάιφ αλ- Ισλάμ να κάθεται σε έναν καναπέ, να έχει τα δάκτυλά του τυλιγμένα με επιδέσμους και τα πόδια του καλυμμένα με μία κουβέρτα.

Εκατοντάδες οργισμένοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ζιντάν, εμποδίζοντας τη μεταφορά του Σάιφ αλ- Ισλάμ και των σωματοφυλάκων του.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ανέφερε ότι προσπαθεί να λάβει μία επίσημη επιβεβαίωση για τη σύλληψη του γιου του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι επιβεβαιώνεται η σύλληψη»δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΠΔ, υπογραμμίζοντας πως «το δικαστήριο δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τη σύλληψη».

«Είμαστε σε επαφή με το λιβυκό υπουργείο Δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε λύση σχετικά με τη σύλληψη του Σάιφ αλ- Ισλάμ θα γίνει σύμφωνα με το νόμο» ανέφερε η εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα του ΔΠΔ, Φλόρενς Ολάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα