Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στο Σύνταγμα στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρά την έντονη

βροχόπτωση.

Τα στρατιωτικά τμήματα θα παρελάσουν στο Σύνταγμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Χωρίς κάγκελα μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας διεξάγεται η πρώτη στρατιωτική παρέλαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί αυτή την ώρα.

Ο χώρος μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονται εκατέρωθεν του μνημείου, ενώ η παράδοση τηρείται μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον οποίο έχει στηθεί ένα μικρό βάθρο.

Στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρέστη στις δέκα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το «παρών» έδωσαν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Στην παρέλαση συμμετέχουν επίλεκτα τμήματα από στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, καθώς και δύο ακόμη από τάγματα Εθνοφυλακής του Έβρου και των Δωδεκανήσων.

Αντίστοιχη θα είναι η παρουσία των μηχανοκίνητων μέσων όλων των σωμάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, από τα μικρότερα οχήματα μέχρι τα τεθωρακισμένα και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Από αέρος, διελεύσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος αναμένεται να κάνουν σχηματισμοί όλων των κύριων μαχητικών και άλλων αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού.

Είναι μάλιστα πιθανή και η παρουσία του F-16 επιδείξεων «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οπως κάθε χρόνο, εκτός των τμημάτων και των μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων από το Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, αντίστοιχη συμμετοχή είναι προγραμματισμένη και για μονάδες και μέσα των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας, όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού κτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα