Σχόλια για τον Γιώργο Παπανδρέου και αιχμές για τις μπίζνες Αντρίκου

Δημοσίευμα της ελβετικής “La Liberte” αποκαλύπτει τις δραστηριότητες της ΜΚΟ που ανήκει στον Αντρίκο Παπανδρέου.

Το κουβάρι της ελληνικής -συντεταγμένης ή μη- χρεωκοπίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν πλέον το παιγνίδι είχε κριθεί για τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του.

Όλα έδειχναν ότι σύρθηκε σε ταπεινωτικές εκλογές με συγκεκριμένο

σχέδιο και συγκεκριμένη ρητορική από τον άμεσο αντίπαλό του, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι συνθήκες πόλωσης και η δυσοσμία σκανδάλων που κατασκευάσθηκαν για να κατηγορήσουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ίσως σκόπιμα, λένε πολιτικοί παρατηρητές σήμερα.

Στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2009, όταν η χώρα οδηγείτο για εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόταν στη δίνη προβλημάτων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενεπλάκη σε μία αγοραπωλησία CDS (ασφαλίστρων κινδύνου) από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40 εκατ. δολάρια μεν, αλλά θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου, ο τέως πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενήργησε ως έμμισθος μεσίτης ξένων συμφερόντων σε υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω μιας μυστηριώδους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα στην Ελβετία.

Ο «σύμβουλος» κ. Θ. Μαργέλος

Αποστολή αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην οποία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Παπανδρέου υποτίθεται ότι είναι οι δράσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» και την κλιματική αλλαγή! «Καθόλου τυχαίο για τον ΓΑΠ» θα σκεφτόταν κάποιος. Το πράγμα αρχίζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στην υπόθεση υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Αντρίκο Παπανδρέου, το στέλεχος του Δ.Ν.Τ. κ. Μιράντα Ξαφά και τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι κ. Θ. Μαργέλο. Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Μάιο έχουν δημοσιοποιηθεί αιτιάσεις εις βάρος του πρωθυπουργού από πολιτικά πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας που τού αποδίδουν το ρόλο του «έμμεσου διαπραγματευτή» (ή αλλοιώς του «έμμεσου broker»).

Όσον αφορά στον κ. Θεόδωρο Μαργέλο, είναι ο άνθρωπος που προεδρεύει μιας εταιρείας «συμβούλων» (στην οποία συμμετέχουν επίσης το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά και ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αντρίκος Α. Παπανδρέου).

Τις επόμενες ημέρες θα σκιαγραφήσουμε το προφίλ του καθηγητού κ. Αντρίκου Α. Παπανδρέου, του αγαπημένου «βενιαμίν» της κ. Μαργαρίτας Τσαντ – Παπανδρέου.

Ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου ακολουθεί πιο αθόρυβο δρόμο από τον μεγαλύτερό του, τον διανοούμενο κ. Νίκο Παπανδρέου, αλλά και από τον πρεσβύτερο όλων, τον πρωθυπουργό. Οι δραστηριότητές του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές διότι δεν έχουν απασχολήσει τον Τύπο και ποτέ άλλωστε δεν ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ ώστε να προβάλλουν τα ταλέντα και τις απόψεις του νεώτερου γιου του Ανδρέα.

Προς το παρόν, ας δούμε έ

Keywords
Τυχαία Θέματα