Σαββάκης (ΣΒΒΕ): Αβέβαιο το μέλλον της χώρας χωρίς βιομηχανία

15:56 4/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΒΕ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ

κ. Αθανάσιος Σαββάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία το μέλλον της χώρας μας είναι απολύτως αβέβαιο.

Η έξοδος από την οικονομική κρίση και η δημιουργία θέσεων εργασίας διέρχεται από την έμπρακτη και χωρίς κυβερνητικούς δισταγμούς ενίσχυση της Ελληνικής παραγωγής.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι τουριστικές περιοχές, αλλά και η παραμεθόρια ξεχασμένη Βόρεια Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία, γιατί αφήσαμε τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία στο έλεος του διεθνούς ανταγωνισμού.

Δυστυχώς, το υψηλό λειτουργικό κόστος που αντιμετωπίζει η εγχώρια βιομηχανία και το πλήθος των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων την έχουν φέρει στα όρια της βιωσιμότητας.

Γι' αυτό απαιτείται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, που θα δώσει ελπίδα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος πρότεινε στον Πρωθυπουργό δύο πολύ σημαντικά θέματα:

1. να τεθεί ως ΕΘΝΙΚΟΣ στόχος η υγιής παραγωγική βάση της χώρας να εισφέρει στο εθνικό ΑΕΠ τουλάχιστον 12%, μέχρι το έτος 2020, και,

2. το 80% των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ να διοχετευθούν για την ενίσχυση της παραγωγής».

Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Πρωθυπουργό συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα: η ενίσχυση της ρευστότητας, η αποκατάσταση των σχέσεων των επιχειρήσεων με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η θεσμοθέτηση κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων στη μεταποίηση, η δημιουργία υγιέστερου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ μεταποίησης και αλυσίδων λιανεμπορίου, το θέμα της ανάκτησης ενισχύσεων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις της περιφέρειας το χρονικό διάστημα 1993 – 2005 και η ανάπτυξη ουσιαστικών συνεργασιών μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα