Σαμαράς, όπως λέμε Κουβέλης

07:36 5/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί το σκηνικό που είχε στήσει ο…

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Τότε ο Κουβέλης είχε πει ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση των μελών της Επιτροπής, γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του συγκεκριμένου οργάνου ήταν πιστοί στο πρόσωπό του. Πράγματι, η Π.Ε της ΔΗΜΑΡ δεν δέχτηκε την παραίτηση Κουβέλη και τον «κράτησε» στην προεδρία του κόμματος. Αποτέλεσμα: Στις βουλευτικές εκλογές

της 25ης Ιανουαρίου, το κόμμα αυτό απέσπασε λιγότερο από το 30% των ψήφων που έλαβε ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων, ή ο Απόστολος Γκλέτσος της Τελείας!

Τον «επιτυχημένο» ελιγμό Κουβέλη ακολουθεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Θα προκαλέσει όσους τολμούν, να επιχειρήσουν την ανατροπή του, γνωρίζοντας ότι η πανσπερμία των δελφίνων δεν έχει ενιαία στρατηγική, άρα εκείνος θα μπορέσει να βασιλεύσει στους διαιρεμένους, κατά τη λαϊκή παροιμία «διαίρει και βασίλευε».

Ο Σαμαράς έχει αποδείξει την ικανότητά του στους πολιτικούς ελιγμούς. Είναι άλλωστε η μόνη πιστοποιημένη ικανότητά του στην πολιτική. Φαίνεται λοιπόν ότι πολλοί –και πολλές...- θα παραπονεθούν, κάποιοι άλλοι θα ασκήσουν κριτική, θα ξεδώσουν και... μετά όλα θα επανέλθουν στην κατάσταση που είναι ως τώρα: Υποφώσκουσα οργή κι απογοήτευση, αλλά και πολιτική αδυναμία να εκφράσει κάποιο ρεύμα ή κάποιο πρόσωπο το προφανές γεγονός του ότι η κοινωνία έχει ανεπιστρεπτί στρέψει τα νώτα της στον κ. Σαμαρά.

Συνεπώς, δελφίνοι και άλλοι διαμαρτυρόμενοι (ευεργετηθέντες ή όχι από τον Σαμαρά) δεν μπορούν να τον ανατρέψουν. Και ως γνωστόν, πολιτική σημαίνει πράξη, όχι λόγια και διαμαρτυρίες με κορώνες από το βήμα της συνεδρίασης.

Είναι περίπου βέβαιο ότι μετά τη σημερινή συγκέντρωση των βουλευτών της ΝΔ (όσων απέμειναν μετά τη λαίλαπα της κυβέρνησης Σαμαρά) η Νέα Δημοκρατία δεν θα αλλάξει αρχηγό. Θα επιβεβαιώσει, με αυτό τον τρόπο, τη βαθιά κρίση ταυτότητος που την ταλανίζει, την αδυναμία της να εκφράσει την κεντροδεξιά, την εμμονή του αρχηγού της στην παραμονή στην καρέκλα ανεξαρτήτως κόστους και την αίσθηση ότι δεν μπορεί, υπό αυτές τις συνθήκες, να συνεχίσει να αποτελεί το κύριο πολιτικό όχημα της ελληνικής κεντροδεξιάς παράταξης.

Μιας παράταξης κατακερματισμένης, αποϊδεολογικοποιημένης, μακριά από τα «θέλω» και τις ανάγκες της κοινωνίας, μαραζωμένης από τη διχαστική και αντιλαϊκή πολιτική της ηγεσίας της ΝΔ την τελευταία πενταετία.

Στην πολιτική, όμως, κενά δεν νοούνται. Κι η παράταξη αυτή, δεν μπορεί παρά να κυοφορήσει έναν πολιτικό σχηματισμό, που θα εκφράζει τις απίστευτες δυνατότητες του Έλληνα, θα αξιοποιεί τις ευκαιρίες του Ελληνισμού σε ένα κόσμο ραγδαίων αλλαγών, θα ξανακάνει τους πολίτες υπερήφανους για την πατρίδα τους και γι αυτά που πιστεύουν.

Μόνο που οι ωδίνες για να ολοκληρωθεί αυτή η κυοφορία, θα είναι μακροχρόνιες κι επίπονες.

Ως εκ τούτου, η σημερινή συνεδρίαση θα απασχολήσει κυρίως τις στήλες των παραπολιτικών. Ως εκεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα