Σαμαράς: Κοινές ανησυχίες για τη σταθερότητα στη Μεσόγειο

Τη σημασία της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επεσήμανε στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στο Κάιρο, ο…

«Με την Κύπρο και την Αίγυπτο μάς συνδέουν κοινές ανησυχίες για τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τις συνομιλίες.

«Σήμερα ενισχύσαμε τα θεμέλια μιας

πανάρχαιης φιλίας με έμφαση σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας, αξιοποίησης των θαλάσσιων πόρων, αξιοποίησης των εκατέρωθεν συμμάχων για το καλό των λαών μας και της Ευρώπης. Αυτό το γεωπολιτικό πλέγμα θα ενισχυθεί με την εμβάθυνση και των πολιτιστικών σχέσεων των τριών χωρών.

Η σημερινή συνάντηση ήταν το θεμέλιο μιας πολυσήμαντης στρατηγικής συνεργασίας, ενός κοινού μετώπου για τη γεωπολιτική σταθερότητα, την ενεργειακή ασφάλεια, τον πόλεμο στην τρομοκρατία και την οικονομική ανάπτυξη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι η Αίγυπτος είναι η χώρα με την μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο, διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο Αλ Σίσι, ότι Ελλάδα και Κύπρος θα στηρίξουν την προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της Αιγύπτου από την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της Αιγύπτου για την προσπάθεια των Αρχών να προστατέψουν τις τις χριστιανικές κοινότητες, ενώ καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα