Σαμαράς: Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για αδιέξοδο

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις μετά την συνάντηση με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για αδιέξοδο», ενώ υπογράμμισε πως η χώρα μπορεί να μην έχει ανταποκριθεί σε όλα τα προαπαιτούμενα, αλλά κατάφερε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα έχει επιτελέσει θεαματική πρόοδο σε αρκετούς τομείς και πως ο ίδιος δεν σκέφτεται «την κόπωση σε οποιοδήποτε στάδιο του μαραθωνίου», διαβεβαιώνοντας πως δεν

θα υπάρξει κόπωση για τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

«Οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει με ή χωρίς την κρίση, με ή χωρίς την τρόικα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο Ζ. Μ. Μπαρόζο εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, αναγνωρίζοντας το «τεράστιο βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «είμαστε στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου, αυτή δεν είναι η στιγμή να σταματήσουμε», υπογραμμίζοντας πως «στο τέλος ο δρομέας είναι περισσότερο κουρασμένος από ότι στην αρχή, ακόμα και αν είναι μικρή απόσταση προς το τέλος του δρόμου»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπαρόζο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση στις εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, συμπληρώνοντας ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες και πως ορισμένα θέματα είναι δύσκολα από τεχνική σκοπιά.

«Έγιναν τεράστιες θυσίες, αλλά τώρα η Ελλάδα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», είπε κλείνοντας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες ο Α. Σαμαράς

Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Keywords
Τυχαία Θέματα