Ρωσία: Προσπάθειες υπονόμευσης της ειρήνευσης στη Συρία

Εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το κάνουν αυτό προμηθεύοντας όπλα στη συριακή αντιπολίτευση και υποκινώντας την δραστηριότητα των ανταρτών που συνεχίζουν να επιτίθενται σε καθημερινή βάση τόσο κυβερνητικές εγκαταστάσεις όσο και σε εγκαταστάσεις αμάχων», είπε ο Λαβρόφ σε τηλεοπτική του ομιλία.

Εν τω μεταξύ, συριακά κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν περιοχές της επαρχίας Ντεράα και συνοικίες της Χομς σήμερα, δεύτερη ημέρα της παρουσίας των

παρατηρητών του ΟΗΕ που έχουν αναλάβει την επιτήρηση της εύθραυστης εκεχειρίας.

Στην επαρχία Ντεράα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό της περιοχής Μπασρ αλ Χαρίρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην πόλη Χομς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των συνοικιών αλ Χαλντιγιέ και Μπαγιάντα, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας πως το 30% της πόλης δεν ελέγχεται από τον στρατό του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Σήμερα θα μεταβεί στη Ντόχα του Κατάρ ο ειδικός απεσταλμένος στη Συρία Κόφι Ανάν για να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου. Ο Ανάν θα έχει επίσης συνάντηση με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αράμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα