Ρωσία: Μαχητές της Αλ Κάιντα πολεμούν κατά του Άσαντ

22:22 1/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Μαχητές της Αλ Κάιντα και άλλοι εξτρεμιστές πολεμούν κατά των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

«Δεν είναι μυστικό για κανένα ότι οι προτάσεις μας (σχετικά με την κρίση της Συρίας) απορρίφθηκαν από τη Δύση ή μπλοκαρίστηκαν από τη ριζοσπαστική συριακή αντιπολίτευση για να μην αναφέρουμε τις ένοπλες μονάδες στους κόλπους των οποίων πολεμούν οι μαχητές της Αλ Κάιντα και άλλοι εξτρεμιστές κατά των κυβερνητικών δυνάμεων», δήλωσε

ο Λουκάσεβιτς.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η παροχή όπλων στην αντιπολίτευση της Συρίας θα μπορούσε να βοηθήσει την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς.

«Δεν γνωρίζουμε πραγματικά, ποιος θα μπορούσε να εξοπλιστεί», δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στο δίκτυο CBS News.

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να επωφεληθεί από τη βία στη Συρία και παραδέχτηκε ότι αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η προμήθεια όπλων στην αντιπολίτευση δεν είναι στην ημερήσια διάταξη για την Ουάσιγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα