Ρομπάι: Η συμφωνία δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης

Η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών δεν είναι το τέλος της κρίσης, αλλά μια αρχή για το τι μπορεί να γίνει συλλογικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο, η Σύνοδος Κορυφής θα αναφερθεί σε ζητήματα, όπως οι αλλαγές στις Συνθήκες διακυβέρνησης.

«Το συμβούλιο της ΕΕ θα αναφερθεί σε αυτό το θέμα το Δεκέμβριο» ανέφερε ο Ρομπάι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι η αλλαγή Συνθήκης δεν αποτελεί τον κατάλληλο μηχανισμό αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης.

Επίσης,

ο Ρομπάι χαρακτήρισε απαραίτητη την ισχυροποίηση της διακυβέρνησης και τις αποφάσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες του ελληνικού «κουρέματος».

«Αυτό δεν είναι το τέλος της κρίσης, αλλά αποτελεί μια αρχή για το τι μπορεί να γίνει συλλογικά. Υπάρχουν χώρες που θα έπρεπε να έχουν λάβει μέτρα νωρίτερα και δεν το έκαναν, ωστόσο έχουν προχωρήσει πλέον σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Ρομπάι.

Αναφερόμενος στη μόχλευση του EFSF, ο πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα για να αναπτυχθούν, ή ένας συνδυασμός μοντέλων για ένα συλλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα