Ρέσλερ: Η δεύτερη «φωνή» της Μέρκελ

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, συνεχίζει να στέλνει τελεσίγραφα στην Ελλάδα, ακόμη πιο αποφασιστικά, με την τελευταία του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το μήνυμα του Ρέσλερ είναι απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο εκβιαστικό: «ή στο ευρώ με μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από την Ευρωζώνη».

Όπως σας έχει ενημερώσει το newsbomb.gr στην ίδια λογική κινείται και

η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία στέλνει τελεσίγραφα στην Ελλάδα για κυβέρνηση συνεργασίας, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας.

«Ο στόχος μας είναι πράγματι να κρατήσουμε όλες τις χώρες της ευρωζώνης στην ευρωζώνη. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά σε αντάλλαγμα αναμένουμε τις δικές της προσπάθειες. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να σταθεί στα πόδια της οικονομικά δήλωσε ο Φίλιπ Ρέσλερ» στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Bild».

«Δεν θα πρέπει να υπάρχουν συνεπώς καθυστερήσεις στη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Οι Έλληνες έχουν ακόμη μια επιλογή: μεταρρύθμιση και μέσα στην ευρωζώνη ή όχι μεταρρύθμιση και "στην απέξω". Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί οι Γερμανοί δεν πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα, αν θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, ο Φίλιπ Ρέρλερ δηλώνει ότι «το να αφήνουμε το λαό να αποφασίζει σχετικά με οικονομικά θέματα δεν είναι νόμιμο. Τέτοιες ψηφοφορίες θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο λαϊκίστικης εκμετάλλευσης».

Στέλνοντας ακόμη ένα τελεσίγραφο στη χώρα μας ο Γερμανός αντικαγκελάριος τονίζει ότι « η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι η υπομονή μας κάποια στιγμή θα τελειώσει».

Τώρα το μόνο που μένει να αποδειχτεί είναι αν ο γαλλογερμανικός άξονας θα μαλακώσει μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που δείχνουν να κλειδώνει μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα