Ρεκόρ ταχύτητας σε δυο τροχούς

Έχει περάσει η εποχή όπου τολμηροί αναβάτες πάνω σε διασκευασμένες μοτοσικλέτες προσπαθούσαν να επιτύχουν διάφορα ρεκόρ ταχύτητας. Σήμερα οι ιδιοκατασκευές που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία θυμίζουν περισσότερο ρουκέτες παρά μοτοσικλέτες.

Μια τέτοια είναι και η Castrol Rocket που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στην αλάτινη επιφάνεια στο Bonneville Salt Flats της Γιούτα με στόχο να καταρίψει το ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους στους δύο τροχούς.

Βεβαίως το παιχνίδι των ρεκόρ έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της λογικής καθώς ένα όχημα με κλειστή καμπίνα, πίσω τροχό με εφαπτόμενο πέλμα μισού μέτρου, με ουραίο πτερύγιο αλά αεροσκάφους και σκελετό που ξεπερνά σε μήκος τα 8 μ. (εύκολο παρκάρισμα), δεν μπορεί να αναφέρεται ως μοτοσικλέτα!

Εν τούτοις οι δύο σε σειρά κινητήρες του, προέρχονται από μοτοσικλέτα και είναι υπερτροφοδοτούμενοι. Το Castrol Rocket χρησιμοποιεί δυο μοτέρ από την Triumph Rocket III που είναι η πρώτη μοτοσικλέτα μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιεί κινητήρα 2,3 λίτρων. Με τις κατάλληλες μετατροπές και την βοήθεια των Turbo, η Castrol Rocket έχει στα μετόπισθεν ένα εργοστάσιο παραγωγής ισχύος 1.000 ίππων. Η δε ροπή, φθάνει στα 678 Nm.

Στόχος είναι η κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους των 605.697 χλμ./ώρα. Ρεκόρ που κατέχει ο Rocky Robinson από το 2010 με την ιδιοκατασκευή Ack Attack streamliner.

Η ομάδα πίσω από το project Castrol Rocket αποτελεί από τους μηχανικούς Matt Markstaller και Bob Carpenter καθώς και τον νικητή του Daytona 200, Jason DiSavio, που θα «πιλοτάρει» την ρουκέτα της Castrol.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα