Ρεκόρ συμμετοχών στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

01:53 8/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Πάνω από 15.000 άτομα αναμένεται να παρελάσουν στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015, καθώς η φετινή χρονιά ξεπερνά κάθε ρεκόρ συμμετοχών, με…

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιείται με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Περιφέρειας Κρήτης, με τον θεσμό να εμπλουτίζεται και να ενισχύεται κάθε χρόνο.

Μέσα από τη διοργάνωση η πόλη προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα

του ανθρώπινου δυναμικού της και αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία και πλούσια παράδοσή της. Παράλληλα, οι τουριστικοί πράκτορες σε συνεργασία με τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου, δημιούργησαν ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο.

Στη φετινή διοργάνωση (http://rethymnocarnival.gr/) τα παιδιά και οι νέοι πρωταγωνιστούν. Στις 31 Ιανουαρίου τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου συμμετείχαν μετά από πολλά χρόνια στο Παιδικό Καρναβάλι στην Παλιά Πόλη, αναβίωση του παλιού ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Τη συνδιοργάνωση ανέλαβε η ομάδα που οργανώνει το Κυνήγι Θησαυρού, τους Μαλαγάνες, και στο Δήμο Ρεθύμνης.

Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί και η Παιδική Νυχτερινή Παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθεί με ένα παιδικό πάρτι, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η Νυχτερινή Παρέλαση των ομάδων, που θα φορούν στολές από προηγούμενα καρναβάλι.

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στην Παλιά Πόλη, στην πλατεία Μικρασιατών θα διοργανωθεί για πρώτη φορά το «Cretan Party: A Night in Black», με θέμα την Κρήτη, ενώ παραδοσιακά και αποκριάτικα δρώμενα θα γίνουν σε όλη την πόλη, όπως κάθε χρόνο και την Τσικνοπέμπτη (12/2).

Σε όλη τη διάρκεια της Αποκριάς προγραμματίζονται πάρτι, ο μεγάλος Χορός των Ομάδων (6/2), το ιστορικό 26ο Κυνήγι του Θησαυρού (7-8/2), παλιές ελληνικές καντάδες, αλλά και παραδοσιακές κρητικές καντάδες.

Ο εορτασμός της Αποκριάς θα κορυφωθεί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων, το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, μια μεγάλη συναυλία στην παραλία (22/2), αλλά και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις με κούλουμα στην πόλη και τα χωριά του Νομού την Καθαρά Δευτέρα.

Ως κοινωνικό μήνυμα το Καρναβάλι εφέτος επέλεξε μια μεγάλη εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης για το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας των παιδιών (bullying), με σύνθημα: «Η σιωπή δεν σταματά τη βία. Μη φοβάσαι μίλα».

Επίσης γνώμονα για κάθε εκδήλωση αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος, με τις ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν, καθώς στο σύνολο τους οι ομάδες δέχονται με χαρά νέα μέλη, ενώ όλοι μπορούν έγκαιρα να προμηθευτούν στολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα