Πυρά Παπανδρέου κατά Μέρκελ και Σαρκοζί

Μπορεί να δέχτηκε σφοδρή κριτική, μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να του στοίχισε την πρωθυπουργία, ωστόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να υπερασπίζεται σε κάθε του ομιλία την επιλογή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», ο πρώην πρωθυπουργός

αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, αιτιολογώντας και πάλι την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η παρατεταμένη ύφεση επέτεινε την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ανέδειξε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Τα σενάρια του προηγούμενου διαστήματος, για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, χτύπησαν την πραγματική οικονομία και επηρέασαν καταναλωτές και καταθέτες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τις αποφάσεις της Ντοβίλ και την συμμετοχή των ιδιωτών στις κρατικές αναδιαρθρώσεις χρεών στην Ευρωζώνη, στρέφοντας τα πυρά του κατά των Μέρκελ και Σαρκοζί.

«Οι αποφάσεις των κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί υπονόμευσαν τα θεμέλια της Ευρωζώνης. Είναι παράλογο να φοβίζει τις αγορές τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τελικά είναι θετικό ότι το PSI θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είπε πως είναι απαράδεκτο να διολισθαίνει η χώρα σε μια λογική παραίτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα