Πυρά Κουτσούμπα κατά ΣΥΡΙΖΑ – Έχουμε ράμματα για τη γούνα τους!

08:59 4/2/2014 - Πηγή: NewsBomb

Δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα παραδοσιακό, αριστερό, οπορτουνιστικό κόμμα, ωστόσο τώρα δεν είναι το ίδιο. «Με το 27% που πήρε, με το που έβαλε στις γραμμές του στελέχη του ΠΑΣΟΚ

ή άλλους, άλλαξε και φυσιογνωμία. Στην ουσία σοσιαλδημοκρατικοποιείται. Θέλει να πάρει το ρόλο του παλιού ΠΑΣΟΚ . Θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα παίρνοντας τα πολύ κακά χαρακτηριστικά του παλιού ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κληθείς να διευκρινίσει ποιούς εννοούσε όταν σε ομιλία του τη Δευτέρα έκανε λόγο για «σαλτιμπάγκους και λαμόγια». «Τους γνωρίσαμε πάρα πολλά χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ως δημάρχους και ως αντιδημάρχους, και ως περιφερειάρχες και ως αντιπεριφερειάρχες, άλλοι ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια και έχουν τώρα μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως μια σειρά από στελέχη- από τα υπαρκτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- που πριν ήταν στον Συνασπισμό. Επίσης έχουμε ράμματα για τη γούνα τους».

Ερωτηθείς αν ταυτίζει τη Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά έχουν συγκλίσεις σε στρατηγικά ζητήματα, όπως η παραμονή εντός των τειχών της Ε.Ε., ενώ και τα μίγματα διαχείρισης της κρίσης που προτείνουν σε κάθε περίπτωση οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει κάποια υποψηφιότητα, καθώς δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά ενός θεσμού που επικυρώνει αντιλαϊκούς νόμους.

Χαρακτήρισε ακόμη την Χρυσή Αυγή και «όλες τις φασιστικές ομάδες γέννημα-θρέμμα του συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα