Προθεσμία για τα «πόθεν έσχες» τεσσάρων βουλευτών

Διευκρινίσεις για τα «πόθεν έσχες» καλούνται να δώσουν τρεις με τέσσερις βουλευτές, καθώς η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής διαπίστωσε ανακρίβειες στις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βαγγέλη Αργύρη, από τους 34 συνολικά βουλευτές για τους οποίους έγινε έλεγχος καθώς εμφάνιζαν στις δηλώσεις τους σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις που δήλωσαν το 2010 σε σχέση με το 2009, για 3 με 4 βουλευτές εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα αφού τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν δεν είναι πειστικά.

Οι συγκεκριμένοι

βουλευτές καλούνται να δώσουν τα πλήρη στοιχεία μέχρι την Τρίτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου.

Όπως τόνισε ο κ. Αργύρης, αν οι βουλευτές δεν συμμορφωθούν, η Επιτροπή έχει δύο επιλογές: « Ή να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους ή να παραπεμφθούν οι υποθέσεις τους στον εισαγγελέα Εφετών».

Επίσης, ο κ. Αργύρης ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή για κατά προτεραιότητα έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του 2011, ώστε να εντοπιστεί ο βουλευτής που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα, μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού. Επίσης, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν η μεταφορά του ποσού έγινε νόμιμα.

Παράλληλα έχει ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να του σταλούν άμεσα όλες οι κινήσεις εμβασμάτων για το 2011 που έκαναν όσοι είναι υπόχρεοι για το «πόθεν έσχες».

Keywords
Τυχαία Θέματα