Προστατευόμενος μάρτυρας ο Νικολά Σαρκοζί

Ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέχρι και κατηγορίες σε βάρος του ο Νικολά Σαρκοζί παρά την 12ωρη ανάκριση χθες για το σκάνδαλο Μπετανκούρ.

Σε βάρος του πρώην Προέδρου, ο οποίος από χθες με απόφαση της Δικαιοσύνης, βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Πάντως παρά τη συνέχιση της περιπέτειας τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος πρώτα απ όλα και πάνω απ όλα για τον Νικολά Σαρκοζί , που μπόρεσε να υπερασπισθεί τον ευατό του κατά την διάρκεια

αυτής της μαραθώνιας ανάκρισης και που η ιστορία απέδειξε και άς μην αρέσει σε κάποιους ότι καμία κατηγορία, κανένα στοιχείο δεν υπήρξε εναντίον του», δήλωσε ο δικηγόρος του, Τιερί Ερτζόγκ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος της γαλλικής Δεξιάς και δήμαρχος της πόλης Λεβαλουά – Περέτ, Πατρίκ Μπαλκανί, εκ των στενών φίλων του Σαρκοζί, δήλωσε μετά την απόφαση για την προστασία του Σαρκοζί: «Μου τηλεφώνησε...Ήταν χαρούμενος , ανακουφισμένος... χαρούμενος που βγήκε αλλά κουρασμένος Ήταν πολύωρη η ανάκριση και μου είπε... βλέπεις ; Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη της χώρας σου».

Δήλωση στήριξης του Σαρκοζί για την απόφαση της δικαστικής αρχής έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Φρ. Φιγιών, ο οποίος είπε: «Εκτιμώ ότι η απόφαση είναι πολύ συμβολική και αντικατοπτρίζει αυτό που ζούσαμε (μαζί) τα τελευταία χρόνια. Επί μήνες συζητούσαμε για τις κατηγορίες εναντίον του Ν. Σαρκοζί. Μετά από 12 ώρες ερωτήσεων, δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αυτό δείχνει πως δεν υπήρχε κάτι στον φάκελο και ο δικαστής δεν είχε κανένα λόγο να τον θέσει υπό έρευνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα