Πώς θα γίνουν τα γραπτά τεστ αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

15:43 2/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Από γραπτές εξετάσεις θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, από τον Ιούνιο, στα πλαίσια της διαδικασίας αξιολόγησης που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του έτους.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης θα «βαθμολογηθούν» οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες, η εμπειρία και η ικανότητα, ενώ το γραπτό τεστ θα περιλαμβάνει 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, η απάντηση των οποίων θα κρίνει και την ικανότητα του κάθε υπαλλήλου για τη θέση που κατέχει.

Τι θα «βαθμολογηθεί»

Η αξιολόγηση θα γίνει στη βάση των τυπικών προσόντων, της εμπειρίας

και των αποτελεσμάτων των γραπτών εξετάσεων, από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2012, με πρώτο βήμα τον Ιούνιο.

Τα κριτήρια έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των γάλλων εμπειρογνωμόνων που παρέχουν τεχνική βοήθεια στον τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Κατά κλάδο η αξιολόγηση

Οι ικανότητες και οι δεξιότητες των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα εξεταστούν κατά κλάδο, ενώ θα υποβληθούν ειδικά ερωτήματα. Κάθε τομέας αξιολόγησης θα έχει διαφορετικό δείκτη βαρύτητας.

Κάθε υπάλληλος θα κριθεί για τις σπουδές (πτυχία), που θα έχουν βαρύτητα ανά εκπαιδευτική κατηγορία 25%-30%, για την επιμόρφωση, με βαρύτητα 10%-15%, την εμπειρία, στην οποία θα συνυπολογίζεται και ο ιδιωτικός τομέας, με βαρύτητα 30%-35%, τη γνώση ξένων γλωσσών, με βαρύτητα 5%-10%, και τα γραπτά τεστ που θα έχουν βαρύτητα 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα