Πως μας έκαψαν οι Τούρκοι

20:27 3/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τη δεκαετία του 1990, το τουρκικό κράτος, για να εξουδετερώσει το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αντάρτες, πυρπόλησε και κατέστρεψε περίπου τέσσερις χιλιάδες κουρδικά χωριά και οδήγησε στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.

Παράλληλα, για να εξουδετερώσει τους Κούρδους διανοούμενους, επιχειρηματίες και πολιτικούς που στήριζαν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, ανέπτυξε μια σειρά παρακρατικών και παραστρατιωτικών μηχανισμών, που στελεχώθηκαν από νεολαίους που επιλέχτηκαν από τις τάξεις των Γκρίζων Λύκων, μαφιόζους και λαθρέμπορους όπλων και

ναρκωτικών, οι οποίοι μχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των Κούρδων επιχειρηματιών, διανοουμένων και πολιτικών.

Η όλη διαδικασία έγινε υπό τον απόλυτο έλεγχο του τουρκικού κράτους και με την έγγραφη έγκριση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ).

Αυτοί οι ίδιοι μηχανισμοί, όπως θα δούμε παρακάτω, χρησιμοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος, για την πυρπόληση των δασών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτούς τους μηχανισμούς χρησιμοποίησε η Τανσού Τσιλέρ, συγκεκριμένα ο άνδρας της Οζέρ Τσιλέρ, εκτός από τους παραπάνω «εθνικούς σκοπούς» και για να ελέγξει τη διακίνηση ναρκωτικών προς την Ευρώπη, δουλειά εξαιρετικά προσοδοφόρα, που εξασφάλιζε στην φιλόδοξη πρωθυπουργό και στο κόμμα της εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία χρηματοδοτούσε τον κομματικό μηχανισμό, εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα έναντι του Μεσούτ Γιλμάζ.

Το Σουσουρλούκ, η Τσιλέρ και ο Γιλμάζ

Στο ατύχημα του Σουσουρλούκ, που έλαβε χώρα στην ομώνυμη κωμόπολη του νομού Μπαλίκεσιρ, τις 3 Νοεμβρίου 1996, σκοτώθηκε ο Αμπντουλλάχ Τσατλί, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας, Χουσεΐν Κοτζαντάγ, και το μοντέλο Γκόντζα Ους, ενώ τραυματίστηκε βαριά ο Σεντάτ Εντίπ Μπουτζάκ, βουλευτής, αρχηγός κουρδικής φατρίας που εξαγοράστηκε από το τουρκικό κράτος.

O Mεσούτ Γιλμάζ, μετά το ατύχημα στο Σουσουρλούκ (3-4 Νοεμβρίου 1996), βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει την Τσιλέρ στο δυνατό και ταυτόχρονα αδύνατό της σημείο και εκμεταλλευόμενος τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν του ατυχήματος, ζήτησε δημόσια το ξήλωμα του παρακρατικού μηχανισμού. Μετά από λίγες ημέρες (24 Νοεμβρίου 1996), ευρισκόμενος στη Βουδαπέστη, δέχτηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από παρακρατικούς της συμμορίας των Γκρίζων Λύκων (φώτο), για να σταματήσει τις ενέργειες αποκάλυψης και αποκαθήλωσης του ελεγχόμενου από την Τσιλέρ βαθέος κράτους.

Γιατί έκανε τη δήλωση ο Γιλμάζ

Ο Αϋχάν Τσαρκίν είναι ένας εκ των σωματοφυλάκων του βουλευτή Σεντάτ Εντίπ Μπουτζάκ, αστυνομικών των Ειδικών Μονάδων της τουρκικής αστυνομίας, που σύμφωνα με τις δικές του ομολογίες συμμετείχε σε εκατοντάδες δολοφονίες απλών Κούρδων πολιτών, ενώ κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του Ομέρ Λιουτφού Τοπάλ, βασιλιά των Καζίνο της Τουρκίας.

Ο Τσαρκίν, τις αρχές του 2011, άρχισε να κάνει αποκαλύψεις για την εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε δολοφονίες απλών πολιτών και προσωπικοτήτ

Keywords
Τυχαία Θέματα