Πώς η φύση πρόλαβε τις εισβολές των εξωγήινων

Έχει ήδη αποπειραθεί να εφαρμόσει τις τεχνικές τους.


Οι ύπουλοι εξωγήινοι των ταινιών επιστημονικής φαντασίας έχουν επινοήσει πολλά σχέδια για την υποταγή της ανθρωπότητας, από τους μακιαβελικούς Αρειανούς του βιβλίου Ο πόλεμος των κόσμων μέχρι το σύγχρονο blockbuster Oblivion.


Ωστόσο, οι φιλοδοξίες των εισβολέων συχνά αποτυγχάνουν, μάλλον επειδή η φύση έχει αποπειραθεί να εφαρμόσει τις τεχνικές των εξωγήινων πάνω μας ή πάνω σε

άλλα είδη. Ορίστε λοιπόν οκτώ τρόποι που δείχνουν ότι η φύση είναι ήδη μπροστά από τους εξωγήινους!


1) Στο κλασικό σενάριο εξωγήινης επίθεσης, οι εισβολείς προσπαθούν να εκμηδενίσουν τα αξιολύπητα ανθρωπάκια δια της ωμής βίας, όπως στη Μέρα Ανεξαρτησίας. Μερικές φορές, χρησιμοποιούν κτήνη για να κάνουν τη δουλειά, όπως στο Προμηθέας.
Στον πραγματικό κόσμο, οι εισβολές ήδη εξαπολύουν τα σμήνη τους επί γης, καταστρέφουν ολόκληρα οικοσυστήματα και κάνουν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιδρομές ακριδών είναι ο φόβος και ο τρόμος των αγροτών, ενώ πρόσφατος είναι ο συναγερμός που σήμαναν οι αμερικανικές αρχές για το λεοντόψαρο, το ψάρι που αποτελεί κίνδυνο για το οικοσύστημα.

2) Ο Κλάατου και ο Γκορτ, οι εξωγήινοι εισβολείς στο Όταν η Γη σταματήσει του 1951, αφαίρεσαν από τους ανθρώπους τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών και αποσάθρωσαν τους στρατούς του κόσμου, σε μια προσπάθεια επιβολής παγκόσμιας ειρήνης.
Ο ήλιος έκανε κάτι παραπλήσιο στις 13 Μαρτίου του 1989, όταν μια αστρική καταιγίδα εκτόξευσε μια ηλιακή έκλαμψη που διέκοψε την ηλεκτροδότηση του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Κεμπέκ του Καναδά. Ως αποτέλεσμα, 6 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα για 9 ώρες, σύμφωνα και με τη ΝΑΣΑ.
Μια ακόμα ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα το 1859 έκανε τα τηλεγραφικά συστήματα του πλανήτη να δυσλειτουργούν, τινάζοντας τους τηλεγραφητές με ρεύμα και καίγοντας το χαρτί του τηλεγράφου.

3) Στο Futurama και στο Invasion of the Body Snatchers οι εξωγήινοι αποτέλεσαν χαρακτηριστικό δείγμα εξουσιομανών. Εισέβαλλαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων και έτσι αυτοί υπάκουαν αυτοβούλως στις διαταγές των εισβολέων.
Μερικές φορές, οι ιδιοκτήτες γατών ανησυχούν μήπως είναι πιόνια στα σχέδια των κατοικίδιών τους. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως ένας παρασιτικός μικροοργανισμός στα περιττώματα της γάτας έχει ικανότητες ελέγχου του μυαλού. Το παρασιτικό τοξόπλασμα gondii επιφέρει τέτοια αλλαγή στους εγκεφάλους των ποντικών, που τους κάνει να έλκονται σεξουαλικά από τη μυρωδιά ούρων γάτας και άρα τους καθιστά υποψήφια θύματα προς ...βρώση. Όταν το ποντίκι φαγωθεί από τη γάτα, το τοξόπλασμα περνά στον οργανισμό της γάτας και εξαπλώνεται εκ νέου μέσω των περιττωμάτων της. Έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από το gondii είχαν 150% περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν.

4) Στο φιλμ 12 to the Moon του 1960, ένας εξωγήινος αποφασίζει πως η ανθρωπότητα αποτελεί απειλή και παγώνει τον πλανήτη. Τρεις λέξεις για κάθε εξωγήινο που νομίζει ότι θα μας κάνει να πεθάνουμε απ' το κρύο: Εποχή των Παγετώνων.
Το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε παίζοντας χιονοπόλεμο με τη φύση κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν σε παγωμένες χώρες ή να κάνουν μπάνιο σε παγωμένες λίμνες. Αν ο πλανήτης πάγωνε εκ νέου, ίσως να άρεσε τόσο πολύ στους ανθρώπους που να το γιόρταζαν και με φεστιβάλ, όπως το κινέζικο Φεστιβάλ του Πάγου.

5) Οι εξωγήινοι μεταμορφώνονται σε ανθρώπους προκειμένου να εξαπατήσουν τον κόσμο και να καταλάβουν την εξουσία στις ταινίες Ζουν ανάμεσά μας, V και The Simpsons Halloween Special VII.
Εδώ και αμέτρητα χρόνια τα γήινα είδη προσπαθούν να ανέβουν ψηλότερα στην εξελικτική κλίμακα δημιουργώντας ψεύτικη ταυτότητα. Πολλά ζώα βγάζουν κραυγές άλλων ζώων έτσι ώστε να εξαπατήσουν τα αρπακτικά και να παρατείνουν την επιβίωσή τους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το καμουφλάζ για να μην ξεχωρίζουν από τον περίγυρο· κάποτε μεταμφιέζονταν για να μοιάσουν στα ζώα. Για παράδειγμα, οι ινδιάνοι μιας βορειοαμερικανικής φυλής μεταμφιέζονταν σε βίσωνες.

6) Στο Γυρίστε το Γαλαξία με ωτοστόπ του Ντάγκλας Άνταμς, οι εξωγήινοι κονιορτοποίησαν τη Γη για να δημιουργήσουν μια υπερδιαστημική παράκαμψη.
Μην πανικοβάλλεστε. Οι αληθινοί εισβολείς από το διάστημα, όπως οι αστεροειδείς και οι κομήτες, βομβαρδίζουν τη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, αφήνοντας ουλές στο πρόσωπό της σαν τον κρατήρα της Αριζόνα.
Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν πως όλα οι ζώντες οργανισμοί της Γης προερχόμαστε από μικροοργανισμούς που έφεραν μαζί τους οι μετεωρίτες. Πρόσφατα, χημικοί εξομοίωσαν τις συνθήκες του διαστήματος και βρήκαν πως αμινοξέα (απαραίτητα για τη δημιουργία ζωής) θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πάνω σε παγωμένα διαστημικά θραύσματα.

7) Ίσως και οι εξωγήινοι να ένιωσαν την ανάγκη να γιορτάσουν Χριστούγεννα· μάλλον γι' αυτό απήγαγαν τον Άγιο Βασίλη στο ασπρόμαυρο διαμάντι Santa Claus Conquers the Martians.
Δε χρειάζεται ο ίδιος να ανησυχεί για πιθανή απαγωγή· οι πάγοι που λιώνουν στο Βόρειο Πόλο ίσως του δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2013, σχηματίστηκε μια ρωγμή στον πάγο της αρκτικής θάλασσας – ο οποίος γίνεται όλο και πιο λεπτός με το πέρασμα του χρόνου. Στις 15 Μαρτίου η ρωγμή έφτασε στο μέγιστό της μήκος.

8) Στο επεισόδιο To Serve Man της σειράς Twilight Zone, οι εξωγήινοι έρχονται στη Γη, εξαγγέλλοντας πως θέλουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Κάπως καθυστερημένα, η ανθρωπότητα καταλαβαίνει πως οι εξωγήινοι εννοούν ότι θέλουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να γίνει έδεσμα!
Βέβαια, οι εξωγήινοι δεν μπορούν να μας φάνε αν έχουμε φάει ο ένας τον άλλον πρώτα. Ο κανιβαλισμός είναι συχνό φαινόμενο στη φύση, όπως μπορεί να μας επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει δει το χάμστερ του να τρώει τα ίδια του τα παιδιά. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τον κανόνα της φύσης. Για παράδειγμα, στη Νέα Γουινέα, ο κανιβαλισμός ήταν κάποτε αποδεκτός σαν τρόπος ζωής. Επίσης, σε περιπτώσεις ανάγκης έχουν καταφύγει κι άλλες εθνικές ομάδες στον κανιβαλισμό. Κατά τη διάρκεια του λιμού στην αποικία Jamestown της Βιρτζίνια, οι άποικοι έσφαξαν και έφαγαν ένα 14χρονο κορίτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα