Πορείες και επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά

Πορείες διαμαρτυρίας σε Χανιά και Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κρήτη, από μαθητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επ. Κορκονέα.

Οι συγκεντρωμένοι στο

Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Δεν έλλειψε η ένταση με την ρίψη πετρών εναντίον τραπεζών.

Κατά τη βραδινή πορεία, ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην οδό Ιδομενέως, όπου το μπλοκ των αντιεξουσιαστών διαχωρίστηκε από την υπόλοιπη πορεία των μαθητών, των φοιτητών και των άλλων φορέων.

Στα Λιοντάρα επικράτησε ένταση, όταν έπεσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τα καταστήματα της περιοχής.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς με την συμμετοχή μαθητών, αλλά και άλλων πολιτών.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία έφτασε στην πλατεία Δικαστηρίων όπου κάποιοι πέταξαν νεράντζια αλλά και πέτρες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα