«Πολυεθνικές και τρόικα θέλουν να μας ταΐζουν αμφιλεγόμενα φάρμακα»

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γιατρός, σε μια συνέντευξη-βόμβα στο newsbomb.gr: «Άσχετοι υπουργοί Υγείας γίνονται υποχείρια "πανούργων σχεδιασμών”»

Ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

και ιατρός, Κώστας Μαρκόπουλος αποκαλύπτει το βρόμικο παιχνίδι της τρόικας και συγκεκριμένων πολυεθνικών που θέλουν να επιβάλλουν τη δραστική ουσία στην συνταγογράφηση, σε βάρος της Υγείας των Ελλήνων.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο newsbomb.gr –η οποία θα συζητηθεί- o κ. Μαρκόπουλος χωρίς υπαινιγμούς ξεκαθαρίζει ότι η επιμονή της τρόικας να γίνεται η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία δεν έχει καμία θεραπευτική βάση και δεν είναι παρά μια «λομπίστικη δράση συγκεκριμένων πολυεθνικών με τεράστια παραγωγή φθηνών γενόσημων σε τρίτες χώρες».

Παράλληλα προειδοποιεί για τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια απόφαση, τόσο σε βάρος της Υγείας των Ελλήνων, όσο και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που μην μπορώντας να αντεπεξέλθει θα αφήσει χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους, προκαλώντας ένα νέο μεγάλο κύμα ανεργίας στη χώρα.

Τέλος, καταθέτει τη δική του πρόταση για τη μείωση των δαπανών στο χώρο της Υγείας, ενώ κάνει λόγο για «άσχετους Υπουργούς Υγείας που γίνονται εύκολα υποχείρια πανούργων σχεδιασμών».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μαρκόπουλου:

Πολλές φορές σας έχουμε ακούσει να κατακρίνετε την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Τι είναι αυτό που σας κάνει τόσο σφοδρό πολέμιό της;

Γενικά θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος την ακολουθούμενη πολιτική σε όλο το εύρος της κοινωνικής διάστασης. Όσο μια χώρα φτωχαίνει (έχουμε ήδη απώλεια 25% του ΑΕΠ σε 4 χρόνια) τόσο οι πολίτες έχουν ανάγκη από αξιοπρεπή Παιδεία και Υγεία, αφού δεν έχουν χρήματα που να περισσεύουν και τους επιτρέπουν να αγοράζουν αντίστοιχες ιδιωτικές υπηρεσίες. Κάθε φορά που λείπουν χρήματα από τη Γενική Κυβέρνηση τα θύματα είναι είτε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Και αυτό συμβαίνει μετά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας πού εντοπίζετε τη λάθος επιλογή πολιτικής;

Το βασικότερο λάθος του Υπουργείου Υγείας είναι ότι έχει διακρίνει ως εχθρό του προϋπολογισμού του αποκλειστικά το φάρμακο. Τόσο η τρόϊκα όσο και η πολιτική ηγεσία όταν λένε μείωση δαπανών υγείας, εννοούν μόνο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, και μάλιστα οριζόντια, χωρίς επιμερισμό. Πρώτα μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων με διάφορους τρόπους, μετά μείωσαν τα ποσοστά κερδών σε όσους παράγουν και διακινούν φάρμακο, με ιδιαίτερη επίθεση στους φαρμακοποιούς. Τώρα πλέον η όποια μείωση θέλει γνώση και επιλεγμένες κινήσεις. Οι επανειλημμένες μειώσεις έχουν προκαλέσει αντιπαλότητα μεταξύ πολυεθνικών και ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Αλλά και έχουν προκαλέσει ιδιαίτερες ανησυχίες για το πώς θα χειριστεί ο Υπουργός το ζήτημα των γενόσημων και την πίεση για υποχρεωτική συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Εσείς, ως πολιτικός και ως γιατρός, με μεγάλη εμπειρία και στους δύο χώ

Keywords
Τυχαία Θέματα