Πολιτικά παιχνίδια καταγγέλλει ο Λοβέρδος

Για «πολιτικά παιχνίδια» που θέτουν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε «εθνικό και στρατηγικό στόχο» και «θεμελιώδη αρχή» την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ζήτησε όμως από τους βουλευτές «ψήφο εμπιστοσύνης» και τόνισε ότι τα όποια προβλήματα προέκυψαν

τις τελευταίες ημέρες «ας τα δούμε από αύριο. Εχουμε υποχρέωση να δώσουμε έναν αγώνα και θα τον δώσουμε».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου αποτελεί μια «καλή λύση που πρέπει να εφαρμοστεί και θα παλέψουμε για να εφαρμοστεί» ενώ σημείωσε ότι στην πορεία πρέπει να εντοπιστούν τα κενά και οι ασάφειες της συμφωνίας.

Υπενθύμισε ότι «έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στον ιδρώτα του ελληνικού λαού» να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τόνισε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την διακόψει» και χαρακτήρισε την Ε.Ε ως «πολιτικό σπίτι» της Ελλάδας στο οποίο πάντα αναζητείται η «επίλυση των προβλημάτων μας».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι «κομματισμοί του παρελθόντος» ώστε «να προσφέρουμε ασφάλεια στους πολίτες αφού δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε ευημερία» ενώ ανέπτυξε όλες τις μεγάλλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον χώρο της υγείας με αποτέλεσμα τον περιορισμό των δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα