Ποιες «αποκαλύψεις» οδήγησαν τον Μάκη στο εδώλιο

14:28 9/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Εννιά υποθέσεις που αποδεικνύουν -με δικαστικές αποφάσεις- ότι ο «Δημοσιογράφος» και η δημοσιογραφία βρίσκονται σε διάσταση εδώ και πολλά χρόνια

Η προχθεσινή σύλληψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μετά τη μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση δεν είναι η μοναδική περιπέτεια που έχει ο «Δημοσιογράφος» με τη δικαιοσύνη. Από το 1995, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Μάκης καταφέρνει

να εστιάζει πάνω του την προσοχή των δικαστικών αρχών και των πειθαρχικών οργάνων…

Το παράδοξο είναι ότι ο αδέκαστος κριτής των πάντων πολλές φορές δεν καταφέρνει να τεκμηριώσει τις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον δικαίων και αδίκων με αποτέλεσμα να μην τιμωρείται μόνο εκείνος αλλά και τα κανάλια στα οποία εργάζεται.

Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στη βαθιά σχέση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τη Δικαιοσύνη, τα πειθαρχικά και τα ραδιοτηλεοπτικά συμβούλια, απλώς για να σκεφθούμε αν οι κατηγορίες που εκφράζει συχνά – πυκνά είναι τεκμηριωμένες ή απλώς μια εκτόνωση εμπάθειας κατά περίπτωση και αναλόγως με τη συναισθηματική κατάσταση του ανδρός.

Πριν από τέσσερις μήνες, τον περασμένο Μάρτιο, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κλήθηκε ως κατηγορούμενος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σχετικώς με τις υποκλοπές συνομιλιών του πρώην στελέχους της “Siemens Ελλάς” κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο «Δημοσιογράφος» είχε παρουσιάσει αποσπάσματα συζητήσεων του κ. Χριστοφοράκου με τους συνηγόρους του, τον καιρό που κρυβόταν στο Ρόζενχαιμ. Αναφέρονταν σε πτυχές της υποθέσεως ενώ είχε γίνει μνεία σε ονόματα πολιτικών και δικαστικών. Αυτές οι αποκαλύψεις ήταν αντικείμενα υποκλοπών και αφορούσαν στην υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της “Siemens”. Τότε, ο κ. Χριστοφοράκος είχε προσφύγει εναντίον των υποκλοπέων στο Πρωτοδικείο του Μονάχου.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της “Siemens” στην Ελλάδα αμφισβήτησε το περιεχόμενο των κασετών, όπως αποδόθηκε. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ακριβής μετάφραση των συγκεκριμένων ιδιωτικών συνομιλιών, επομένως δεν αποκλείεται να έγινε και προσπάθεια παραπληροφόρησης ή κακής εκτίμησης των δεδομένων, κάτι το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί.

Αγωγές Ντόρας - Βενιζέλου

Αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος ήταν εκδότης της εφημερίδας “Veto” (με χρηματοδότη τον κ. Πέτρο Κυριακίδη, στενό συνεργάτη και φίλο του επίσης υπόδικου κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη), κατέθεσαν τον Νοέμβριο του 2009 τόσο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για ξεχωριστές υποθέσεις.

Το στέλεχος της «Νέας Δημοκρατίας», η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε με την αγωγή της αποζημίωση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητος. Αφορμή αποτέλεσε ανυπόγραφο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Veto” στις 15 Νοεμβρίου 2009 με τίτλο «Η Ντόρα στο ντιβάνι».

Στο δημοσίευμα αυτό, ο συντάκτης αναφερόταν σε προσωπικές και οικογενειακές στιγμές της κ. Μπακογιάννη χωρίς να επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες. Το στέ

Keywords
Τυχαία Θέματα