Πιθανή νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σταντ μπάι Βενιζέλος και Κουβέλης για τηλεφώνημα από το Μαξίμου

Με την τρόικα αλλά και το χρόνο να πιέζουν συνεχώς για οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ. το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι εταίροι πιέζουν ασφυκτικά πλέον την Αθήνα

να παρουσιάσει το πακέτο μέτρων στο Eurogroup της Δευτέρας.

Στις 11:00 σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με την τρόικα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει συμβιβαστική λύση για τα νέα μέτρα και να διευκολυνθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

Τις οριστικές αποφάσεις όμως θα πρέπει να τις πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα, δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο και πριν αναχωρήσει το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα για το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ήδη ειδοποιήσει τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να είναι σε ετοιμότητα, καθώς ακόμα και εντός της ημέρας ή αύριο, μπορεί να τους καλέσει ο πρωθυπουργός να μεταβούν στο Μαξίμου για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Οι πιθανότητες μάλιστα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη αυξάνονται και μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που ξεκαθάρισε πως δεν θα παρουσιάσει νέα μέτρα αν δεν πάρει το «πράσινο φως» από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Πάντως μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι των μέτρων να έχει «κλειδώσει», ωστόσο οι αντιρρήσεις για ορισμένα μέτρα παραμένουν από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και κανείς δεν γνωρίζει αν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι διατεθειμένοι να ρίξουν «νερό στο κρασί τους» και μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας για να γεφυρωθεί το «χάσμα» στα μέτρα

Η τρόικα οδηγεί σε κραχ την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα