Πιάνει δουλειά η κυβέρνηση Παπαδήμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, που ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

17:10 Ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου. Στα σκαλιά τον υποδέχεται ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

17:00

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εξέρχονται από το Προεδρικό Μέγαρο και κατευθύνονται πεζή προς την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

«Θα έχουμε τη συνεργασία όλων των κομμάτων. Ειδικά στον τομέα αυτό χρειάζεται περισσότερα τα κόμματα να συγκλίνουν και να έχουν απόψεις που να ωφελούν το εθνικό συμφέρον. Μέχρι στιγμής χαίρομαι γιατί έχω τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς» δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας.

Για «ώρα ευθύνης για όλους» έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο Αστέριος Ροντούλης έκανε λόγο για μια «κυβέρνηση σκαπανέα» που θα μορφοποιήσει το μέλλον της χώρας.

«Ομοψυχία και σύνεση. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» δήλωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ ο Γιώργος Νικητιάδης ανέφερε ότι απαίτηση του ελληνικού λαού είναι «να πετύχει αυτό το μίγμα».

16:50 Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η υπογραφή του πρωτοκόλλου.

16:25: Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίστηκε πρώτος ως πρωθυπουργός της χώρας και στη συνέχεια ορκίστηκαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Στις 18:30 το απόγευμα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή υπουργείων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα