Παρουσίαση του βιβλίου "Θεσσαλονίκης Υμνολόγιο"

Την χαρακτήρισαν, μεταξύ άλλων, πρωτεύουσα των προσφύγων, νεράιδα, Θεοφύλακτο και Θεοφρούρητο. Τα πολλά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης ξεπροβάλλουν μέσα από τα κείμενα 98 προσωπικοτήτων από το χώρο της λογοτεχνίας, της επιστήμης που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Θεσσαλονίκης Υμνολόγιο», που παρουσιάστηκε απόψε σε εκδήλωση, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια έκδοση του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας,

που επιμελήθηκε ο καθηγητής, Γιάννης Χολέβας και χρηματοδότησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη είναι «πολύπλοκη, πολλαπλή και πολυπρόσωπη», «μέγεθος διαφεύγον, απέραντο και ασύλληπτο», επισήμανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης . Πρόσθεσε, δε, ότι η ανθολογία «Θεσσαλονίκης Υμνολόγιο» μέσα από υπέροχα, ευθύβολα και εμβληματικά κείμενα δίνει μια αίσθηση από το ατελεύτητο αμάλγαμα που είναι η Θεσσαλονίκη Για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει «το όλον του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης», μίλησε η δημοσιογράφος, Κυριακή Τσολάκη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για εγχείρημα που δεν έχει σκοπό τον εντυπωσιασμό, αλλά την ουσία.

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο φιλοξενούνται κείμενα των: 'Αγγελου Τερζάκη, Ηλία Βενέζη, Κωστή Παλαμά, Γιώργου Ιωάννου, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Γιώργου Αναστασιάδη, Γιώργου Βαφόπουλου, Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, Μάνου Χατζηδάκη, Κωστή Μοσκώφ, Νίνας Κοκκαλίδου-Ναχμία, Διονύση Σαββόπουλου Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος,

Keywords
Τυχαία Θέματα