Παραιτήθηκε ο Μεγάλος Ραβίνος της Γαλλίας

Ο Μεγάλος Ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνέμ, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού παραδέχτηκε ότι ήταν ένοχος λογοκλοπής , ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του.

Την Τρίτη ο 61χρονος Μπερνέμ- που εξελέγη Μεγάλος Ραβίνος το 2008 και η θητεία του είναι επταετής- παραδέχτηκε ότι είχε διαπράξει λογοκλοπή κατ' επανάληψη και ότι δεν είχε περάσει τις τελικές εξετάσεις για να πάρει επάρκεια διδασκαλίας στη φιλοσοφία, όπως έγραφε στο βιογραφικό του

αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί από τη θέση του . "Ο σκοπός μου είναι ξεκάθαρος: εργάζομαι, επιτελώ κάθε μέρα πλήρως τα καθήκοντά μου ως Μεγάλος Ραβίνος της Γαλλίας" είχε πει χαρακτηριστικά.

Η παραίτηση του Μπερνέμ έχει άμεση ισχύ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου του Παρισιού Ελί Κορσιά μετά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου αυτού.

Ο έτερος αντιπρόεδρος, Σαμί Γκοσλάν, είπε ότι ο Μπερνέμ "παραδέχτηκε τα λάθη του, ζήτησε συγγνώμη και έδωσε εξηγήσεις. Αποδέχτηκε να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του".

Οι αποκαλύψεις για τον Μπερνέμ άρχισαν όταν ένας καθηγητής εντόπισε ομοιότητες στο βιβλίο του "Σαράντα Εβραϊκοί Στοχασμοί" με τις απαντήσεις που είχε δώσει ο φιλόσοφος Ζαν-Φρανσουά Λιοτάρ στην Ελίζαμπεθ Βέμπερ, το 1996, στο βιβλίο "Ενώπιον του Νόμου".

Keywords
Τυχαία Θέματα