Πάνω από162 δισ. ευρώ χωρίς τόκους οφείλει η Γερμανία σε επανορθώσεις!

Τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα, από το Δίστομο μέχρι τον Κάνδανο της Κρήτης, παραμένουν χωρίς ηθική και υλική δικαίωση. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την εκπομπή «Αποκαλύπτω», η οποία μεταδόθηκε από το “Newsbomb.gr”, με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Χάρη Λαζαρόπουλο.

Το θέμα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες ότι ενώ η τελευταία κυβέρνηση

του Ανδρέα Παπανδρέου με ρηματική διακοίνωση που επέδωσε στην γερμανική πλευρά μπήκε στην τελική ευθεία για την ικανοποίηση των γερμανικών επανορθώσεων, από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη ως σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

Σημαντική ήταν μάλιστα η παρέμβαση των θεατών, οι οποίοι ζήτησαν από τους εκπροσώπους των κομμάτων να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες κατά την προεκλογική περίοδο και να κάνουν σαφείς αναφορές περί του θέματος αυτού στα προγράμματά τους.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι το 1960 υπεγράφη με τη γερμανική πλευρά μια κατάπτυστη συμφωνία για τη λύση του ζητήματος έναντι 115 εκατ. μάρκων.

Στο πέρασμα των δεκαετιών, κάποιοι σύγχρονοι «εφιάλτες» από τη θέση των υπουργών, έβαζαν εμπόδια στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και ξαφνικά προσπάθησαν να αφήσουν το θέμα να ξεχαστεί. Χαρακτηριστική είναι η αναξιοπιστία των υπηρεσιών, οι οποίες ανέφεραν αφ’ ενός ότι δεν διαθέτουν αρχεία σχετικώς με τα εγκλήματα και το κόστος των ζημιών που προκάλεσε η ναζιστική θηριωδία στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ισχυρίσθηκαν ότι εντοπίσθηκαν κρυμμένοι φάκελοι.

Η εκπομπή παρουσίασε βίντεο-ντοκουμέντο από τη σφαγή στο Δίστομο, από το αρχείο του Κώστα Χαρδαβέλλα και στην παρέμβαση που έκανε ο δήμαρχος Διστόμου κ. Γιάννης Πατσαντάρας μέσω Skype έκανε λόγο για ζήτημα πρωτίστως ηθικό.

Πόσα μας οφείλει η Γερμανία;

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανό Βασιλειάδη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και μέλος του Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών, περισσότερα από 162 δισ. ευρώ:

«Οι διεκδικήσεις είναι τέσσερις. Από τις λεηλασίες και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που υπολογίζονται σε 162 δισ., ενώ υπάρχουν οι αποζημιώσεις των θυμάτων και η καταστροφή και κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών».

Ο κ. Στέλιος Περράκης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναφέρθηκε και σε άλλες γερμανικές θηριωδίες, οι οποίες δεν έχουν υπολογισθεί:

«Καταστράφηκαν τα 2/3 του εμπορικού στόλου, αυτό δεν έχει υπολογιστεί. Δεν έχει γίνει ποτέ συγκεκριμένη αποτίμηση και αυτή είναι η μεγάλη παράλειψη των ελληνικών κυβερνήσεων».

«Ταμπού οι γερμανικές αποζημιώσεις για τις ελληνικές κυβερνήσεις»

Μόλις τρεις Έλληνες βουλευτές πήγαν στη Χάγη για να υπερασπιστούν την αξίωση της χώρας μας για τις γερμανικές επανορθώσεις: οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε το θέμα «ταμπού» για τις ελληνικές κυβερνήσεις, μιλώντας μέσω Skype.

«Όταν πήγαμε στη Χάγη, έλειπε η υποστήριξη του επίσημου ελληνικού κράτους

Keywords
Τυχαία Θέματα