Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σήμερα στο Καράτσι όταν εξερράγη μια βόμβα η οποία, όπως εκτίμησαν οι αρχές, είχε στόχο ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σιίτες πιστοί.


«Υποπτευόμαστε ότι ένα λεωφορείο που ερχόταν από ένα σιιτικό τέμενος ήταν ο στόχος», είπε ο Ικμπάλ Μαχμούντ, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της επαρχίας Σιντ, της οποίας το Καράτσι είναι η πρωτεύουσα.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Χαλίκ Σέιχ, δήλωσε πως ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μόλις πέρασε το λεωφορείο και πρόσθεσε

πως όλα τα θύματα ήταν πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο.

«Φαίνεται ότι η βόμβα δεν πέτυχε το στόχο της αφού ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε λίγο αφότου το λεωφορείο είχε περάσει από το σημείο», είπε ο αξιωματικός αυτός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Οι άνθρωποι που επέβαιναν στο λεωφορείο υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς και το παρμπρίζ και τα παράθυρα έσπασαν λόγω του ωστικού κύματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει ένα κύμα θρησκευτικής βίας, με τους σουνίτες μαχητές των Ταλιμπάν να εξαπολύουν όλο και πιο συχνά επιθέσεις εναντίον των σιιτών, καθώς θεωρούν τα μέλη της μειονότητας αυτής απίστους που αξίζουν το θάνατο.

Η επίθεση σημειώθηκε πάντως σε μια συνοικία της μεγαλούπολης των 18 εκατ. κατοίκων η οποία βρέχεται από την Αραβική Θάλασσα όπου πέραν των επιθέσεων των Ταλιμπάν, μαίνεται ένας ακήρυκτος πόλεμος συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες συνδέονται με πολιτικά κόμματα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε παρά το ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Πακιστανούς Ταλιμπάν για να τερματιστούν οι πολυετείς εχθροπραξίες που έχουν στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές. Ωστόσο οι συνομιλίες δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και οι ισλαμιστές μαχητές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τον τερματισμό μιας εκεχειρίας η οποία διήρκεσε 40 ημέρες.

Χθες Πέμπτη ένας αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος ήταν γνωστός για τη σκληρή στάση του έναντι των Ταλιμπάν σκοτώθηκε σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι, επίσης στο Καράτσι.

Διαβάστε επίσης: Πακιστάν: Τουλάχιστον 37 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Keywords
Τυχαία Θέματα