Οζ Μέγας και Παντοδύναμος. Η μαγική χώρα του σινεμά

17:19 6/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η Disney μας υποδέχεται στη μυστηριώδη χώρα του Οζ, όπου πάνω και από τον πασίγνωστο Μάγο της κυριαρχεί η ίδια η μαγεία του σινεμά

Ο σκηνοθέτης της θεαματικής τριλογίας του Spider-Man ,SamRaimi, τολμά να δώσει σάρκα και οστά στους φανταστικούς τόπους που περιγράφει στα βιβλία του ο L.FrankBaum, χωρίς να επαναπαυτεί στη ψηφιακή τεχνολογία.

Σαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας που επιστρατεύει την επινοητικότητα του, ο σκηνοθέτης επιλέγει να στήσει πραγματικά σκηνικά για να μεταδώσει με αυθεντικότητα την αίσθηση της μαγείας,

που δεν είναι άλλη από την ψευδαίσθηση.

Με πρωταγωνιστή τον πολυτάλαντο James Franco και τις πιο αιθέριες γυναικείες παρουσίες του Χόλυγουντ, τις Rachel Weisz, Michelle Williams και Mila Kunis να υποδύονται τρεις μάγισσες, το «Οζ Μέγας και Παντοδύναμος» διαθέτει εκτός από εντυπωσιακό cast και μαγικές τρισδιάστατες εικόνες, τη στόφα της κλασικής φαντασμαγορικής περιπέτειας με την αίγλη της Disney.

Σύνοψη:

Ο Όσκαρ (Ζωροάστρης Φάντριγκ Ισαάκ Νόρμαν Χένκελ Εμμανουήλ Αμβρόσιος) Ντιγκς είναι ένας πονηρός ερασιτέχνης μάγος, που δουλεύει σ’ ένα περιπλανώμενο τσίρκο κάπου στο σκονισμένο Κάνσας. Μία μέρα αποφασίζει να αναζητήσει την περιπέτεια και επιβιβάζεται σ’ένα αερόστατο με προορισμό τη γεμάτη ζωντάνια και εκπλήξεις Χώρα του Οζ. Ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού, αφού δόξα και τιμή του χαρίζονται απλόχερα, θα έρθει πολύ σύντομα αντιμέτωπος με τρεις –πολύ διαφορετικές μεταξύ τους- μάγισσες και όλα θα αλλάξουν. Η Θεοδώρα (MilaKunis), η Εβανόρα (RachelWeisz) και η Γκλίντα (MichelleWilliams) ασχολούνται με ιδιαίτερο ζήλο, η καθεμία για δικούς της λόγους, με το αν αυτός ο νεοφερμένος ομορφονιός είναι ο σπουδαίος μάγος που όλοι περιμένουν. Ο απρόθυμος Όσκαρ θα κληθεί να αποδείξει την αξία του και να βρει λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του μαγικού αυτού τόπου. Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει ποιος είναι καλός και ποιος όχι, ο ήρωας θα επιστρατεύσει τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα αλλά και την εξυπνάδα του. Στην πορεία θα μεταμορφωθεί όχι μόνο στον πανίσχυρο Μάγο της Χώρας του Οζ, αλλά και σε καλύτερο άνθρωπο.

Από τις 7 Μαρτίου στους κινηματογράφος από τη Feelgood

Keywords
Τυχαία Θέματα