Οριστικό το διαζύγιο Twitter-Instagram

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον κόσμο της τεχνολογίας και στους απανταχού χρήστες κοινωνικών δικτύων πριν από λίγες μέρες....


Το δημοφιλές δίκτυο Instagram απαγόρευσε στους χρήστες του να βλέπουν τις φωτογραφίες τους ανεβασμένες στο Twitter σε μια προσπάθεια να μειώσει τη δημοτικότητα του μεγάλου ανταγωνιστή του.

Ο Kevin Systrom, CEO του μεγαλύτερου social network

αποκλειστικά για φωτογραφίες, το οποίο και αγοράστηκε μέσα στο 2012 από το Facebook, ανακοίνωσε πως απενεργοποίησε την υποστήριξη των «Twitter cards» βαθαίνοντας το ρήγμα ανάμεσα στις δύο μεγάλες εταιρίες. Η ένταση ανάμεσά τους ξεκίνησε τον Ιούνιο όταν το Twitter απενεργοποίησε τη δυνατότητα στους χρήστες του Instagram να χρησιμοποιούν τα δεδομένα του για την εύρεση νέων φίλων.

Ο Systrom προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να ηρεμήσει τους χρήστες που παραπονούνταν ότι οι φωτογραφίες τους δεν μπορούν να προβληθούν στο Twitter δήλωσε ότι «η καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες μας είναι να επιστρέψει το περιεχόμενο εκεί από όπου προήλθε». Παράλληλα, αναφερόμενος στην εφαρμογή που δημιούργησε και η οποία ήταν αρχικά αποκλειστικά διαθέσιμη μόνο στα smartphones ανέφερε ότι«τους προηγούμενους μήνες παρείχαμε τη υποστήριξη των "Twitter cards" διότι είχαμε μικρή παρουσία στο web». Κλείνοντας τόνισε ότι «οι χρήστες θα συνεχίσουν να μπορούν να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, άσχετα με την απενεργοποίηση των φωτογραφικών καρτελών.» Εκπρόσωπος του Twitter, αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι εχθές, παρά τα παράπονα των χρηστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα