Ομήρου: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση αρχηγών για την οικονομία

Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση μεταξύ των αρχηγών ή των εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα της οικονομίας, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι θα υπάρξουν συναντήσεις των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια η Κυβέρνηση θα προχωρήσει

στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, σύμφωνα με το sigmalive.gr.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να υπάρξει και νέα συνάντηση των αρχηγών με τον Πρόεδρο, ο κ. Ομήρου είπε ότι τα κόμματα κατέθεσαν τις θέσεις τους για το θέμα στην πρώτη συνάντηση και η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά που υπάρχουν συγκλίσεις και που αποκλίσεις.

Την τελική ευθύνη για τη διαπραγμάτευση έχει η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Ομήρου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι θέσεις των κομμάτων, αφού στο πολιτειακό σύστημα της Κύπρου θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν πλατύτερη σύγκλιση των κομμάτων στη Βουλή.

Ερωτηθείς επίσης σχετικά, ο κ. Ομήρου είπε ότι η νομοθετική εξουσία έχει συνεισφέρει αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε τάξη εργαζομένων σε περικοπές στους μισθούς των βουλευτών, προσθέτοντας ότι επίσης με συναινετική προσέγγιση αποφασίστηκε η κατάργηση του δικαιώματος αφορολόγητου αυτοκινήτου και τα ταξίδια σε διακεκριμένη θέση με τις αεροπορικές εταιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα