Όλοι πλέον «βλέπουν» εκλογές και ήττα της ΝΔ!

Απαισιόδοξοι για την εκλογή Προέδρου συνομιλητές του Κ. Καραμανλή - «Το πολύ 168 στις δύο πρώτες και 173 στην τρίτη»...

Όλοι πλέον «βλέπουν» εκλογές και ομιλούν για προσπάθειες Σαμαρά περί διαχειρίσιμης ήττας...

Την απαισιοδοξία τους ως προς τις δυνατότητες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασαν με τοποθετήσεις τους στο Newsbomb.gr ακόμα και συνομιλητές του πρώην

πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, η συγκυβέρνηση όχι απλά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για την εκλογή Προέδρου, αλλά είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει να το πετύχει αυτό, ούτε στην τρίτη ψηφοφορία. Έτσι, εκτιμούν, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Πάντα κατά τις εκτιμήσεις τους, οι Σαμαράς και Βενιζέλος υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις θα συγκεντρώσουν μέχρι 168 ψήφους στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και μάξιμουμ 173 στην τελευταία.

Οι παραπάνω ψήφοι στην τελευταία ψηφοφορία εκτιμούν ότι μπορούν να προέλθουν απ' τη δεξαμενή των ανεξάρτητων και των ΑΝΕΛΛ, όχι πάντως απ' τη ΔΗΜΑΡ.

Όταν τους ρωτήσαμε, υπό ποιες προϋποθέσεις θα μαζευτούν 4-5 παραπάνω ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία, μας είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με βάση μια νέα πρόταση που δεν θα έχει να κάνει με πρόσωπο αναγκαστικά, αλλά ίσως με μια δέσμευση εκ μέρους του πρωθυπουργού για εκλογές μέσα στο 2015. Ενώ δεν απέκλεισαν και την επίκληση σοβαρού εθνικού θέματος...

Πάντως οι συνομιλητές του Κ. Καραμανλή εκτιμούν ότι η πρόταση για το Στ. Δήμα είναι μια καλή πρόταση και η αδυναμία συσπείρωσης γύρω απ' αυτήν δεν αφορά στο πρόσωπο, αλλά στις γενικότερες πολιτικές συνθήκες. Μάλιστα υπενθυμίζουν, ότι τον Στ. Δήμα πρότεινε στον Αντ. Σαμαρά ο Κ. Καραμανλής, κατά την τελευταία συνάντησή τους.

Σε ό,τι αφορά τώρα στις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτη η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι δεδομένη η αυτοδυναμία του.

Και πιστεύουν ότι ο Αντ. Σαμαράς μπορεί να παλέψει για μια «ελεγχόμενη ήττα»...

Keywords
Τυχαία Θέματα