ΟΗΕ: Να σεβαστούν την ουδετερότητα των Παλαιστινίων στη Συρία

Η ουδετερότητα των χιλιάδων Παλαιστινίων προσφύγων στη Συρία θα πρέπει να γίνει σεβαστή, υπογράμμισε ο γενικός επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

«Είναι πολύ σημαντικό στην παρούσα κατάσταση η ουδετερότητα των προσφύγων να γίνει σεβαστή από όλους στη σύγκρουση αυτή, ώστε να μείνουν εκτός της σύγκρουσης ως ευάλωτοι πρόσφυγες», δήλωσε ο Γκράντι, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει «δείγμα εμπλοκής» των προσφύγων αυτών.

Η

Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) δεν έχει επίσης παρατηρήσει σημαντικές μετακινήσεις των συγκεκριμένων προσφύγων από τη Συρία προς το γειτονικό Λίβανο.

Οι επιχειρήσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Συρία μερικές φορές «αναστέλλουν τη λειτουργία τους όταν και όπου η κατάσταση είναι επικίνδυνη όπως στη Χομς», εξήγησε ο Γκράντι διευκρινίζοντας ότι η UNRWA ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα σχολεία της στη Χομς.

Η UNRWA χορηγεί βοήθεια σε περίπου 475.000 πρόσφυγες που ζουν σε καταυλισμούς στη Συρία. Αποστολή της είναι να καλύπτει οικονομικά τις βασικές ανάγκες σχεδόν πέντε εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί κυρίως στην Ιορδανία, τη Συρία και το Λίβανο καθώς και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα εκατομμύριο στη Γάζα.

Το Μάιο του 2011 ανέστειλε τη δράση της στην κεντρική και νότια Συρία εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα