ΟΗΕ: «Ατελής» η εκεχειρία στη Συρία- 34 νεκροί

Για «ατελή» εκεχειρία και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεχίζουν «να διαπράττονται με ατιμωρησία», κάνει λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη χθες.

Παρά την εκεχειρία τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Συρία.

Είκοσι οχτώ πολίτες στη Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, από δυνάμεις του καθεστώτος, ένας άλλος κοντά στην Δαμασκό και πέντε στρατιώτες στις περιοχές Ντεράα και Χάμα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο αμερικανός Λιν Πάσκοου, κορυφαίος αξιωματούχος

του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικά θέματα, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το να επιτευχθεί «πλήρης και διαρκής» τερματισμός των εχθροπραξιών και το επιδιωχθεί μια ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία παραμένει στο κέντρο των προσπαθειών του Οργανισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι συριακές αρχές ως σήμερα αποτυγχάνουν να απελευθερώσουν ανθρώπους που έχουν συλληφθεί αυθαίρετα στην διάρκεια της σύγκρουσης και να σεβαστούν το δικαίωμα των σύρων πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά, δύο από τα έξι σημεία του σχεδίου του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου με στόχο να προωθηθεί μια πολιτική λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα